МЕДИЦИНА

Дата: 22.10.2021 14:43
Кількість переглядів: 627

НОВИЙ СПЕЦАВТОМОБІЛЬ ДЛЯ ЕКСТРЕНОЇ

Фото без опису

Екстрена медична допомога, Пункт базування якої знаходиться у Студениках, отримала новенький санітарний автомобіль. "Швидка" відповідає типу "В" (призначена для транспортування пацієнтів та проведення маніпуляціи? для порятунку життя людини). Машина придбана за рахунок державного бюджету ДП “Медичні закупівлі Украі?ни” та передана на баланс обласноі? служби екстреноі? медичноі? допомоги.

У 2018 році завдяки ініціативі Студениківської громади та фінансовій допомозі керівників сільськогосподарських підприємств, що працюють на території громади, у частині будівлі Амбулаторії Студеників було обладнано Пункт базування екстреної медичної допомоги. Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Переяслав-Хмельницької станції.

Тоді ж громадою було укладено угоду про співпрацю, за якою екстрена допомога обслуговує також виклики невідкладної допомоги, які надходять від жителів громади, а громада оплачує виїзди парамедиків до хворих, відповідно до фактичних витрат. За 9 місяців цього року перераховано 20, 9 тисяч гривень за обслуговування таких викликів.

У медиків є такий вислів – "золота година". Це час після отримання пошкодження, травми, ушкодження у ДТП чи іншого нещасного випадку, інсульту чи інфаркту і до надання першої медичної допомоги. Якщо цей «золотий» час не буде згаяний і вчасно буде надана допомога, шанси на якісне і здорове життя виростають в рази, саме тому робота медиків «швидкої» і наявність у них усього необхідного обладнання, є дуже важливою.

«Кожна нова машина, яку отримують наші працівники «екстреної», на вагу золота. Чим краще вона буде оснащена і більше готова виконувати свої прямі функції – порятунок людських життів, тим більше шансів матиме пацієнт. Я вітаю з цією подією і медиків, які заслуговують на нову машину, і всіх жителів громади. Я бачу, як горять очі медиків, із яким захватом вони розповідають про зручність машини і її оснащення, тому залишається тільки побажати якнайменше важких викликів і доброго здоров’я усім пацієнтам «швидкої»», - зазначила голова Студениківської ТГ Марія Лях.

Автомобілі відповідають всім стандартам ДСТУ, мають комбіновані спеціальні опціі? та наи?сучасніше обладнання. Зокрема, медики продемонстрували: дефібрилятор, мобільні кисневі балони, сумки для крапельниць, маски для реанімації новонароджених, підлітків, дорослих, клинки для реанімації, тонометр для рук різного розміру, пульсоксиметр, електрокардіограф та інше.

Машина зовсім новенька, навіть не брендована, все це ще попереду, а от перший виклик нової – вже був. Найважче, кажуть медики, коли пацієнти – діти, це завжди болісно переживається всіма, особливо, коли діти із дитячого будинку. Щиро бажаємо всім маленьким і дорослим пацієнтам – доброго здоров’я і нехай «швидка» №750 буде напоготові, щоб усі людські життя були у безпеці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь