ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 25.10.2021 12:46
Кількість переглядів: 149

УТЕПЛЕННЯ - ПРОБЛЕМА КОМПЛЕКСНА

Фото без опису

«З перших днів існування громади зрозуміли, що основний напрямок роботи має бути направлений на економне використання коштів платників податків, сьогодні хочу сказати лише про один аспект – забезпечення теплом закладів бюджетної сфери. Одним із перших проектів була термомодернізація опорного закладу, потім дошкільних закладів у селі Переяславське та Студеники, які у процесі, наразі ми підготували проект термомодернізації освітнього закладу села Семенівка і будемо намагатись потрапити до державної Програми термомодернізації, бо це значні кошти. Також відразу змінили більшість котлів на сучасні більш ефективні твердопаливні, таким чином убезпечивши себе від проблем і вартісних коливань газового ринку. Тепер дійшла черга і до модернізації теплотрас. Невеличкі ремонтні роботи зробили у школі села Соснова, позбулися рудиментів старого опалення, і це покращило тепловіддачу. Зараз перейшли до теплотраси у ДНЗ «Малятко», інакше заходи із термомодернізації будуть недоцільними», - зазначила голова Студениківської ТГ Марія Лях.

Фото без опису

Про суть робіт із реконструкції розповідає відповідальний за газове господарство громади Василь Петрович Манов. Отже, треба змінити котла на більш потужного із 100 кВТ на 200кВт, труби теплопроводу, прокладеного ще за радянських часів (садок збудований у 1962 році), уже кілька разів «удосконалювалися», вийшло так, що на вході в будівлю труба була меншого діаметру, аніж потрібно, бо після чергової реконструкції у більшу трубу вставили іншу меншого діаметру (яку тоді знайшли!), тому опалення було вкрай неефективним. Також змінюється вся арматура, задвижки, шарові крани, і прокладається нова теплотраса, саме тому біля котельні працює екскаватор і викопують старі труби. Натомість прокладаються сучасні труби (піт – повноізольована труба), що йтимуть від котельні до будівлі садка, труби будуть достатнього діаметра, щоб опалення працювало ефективно. Усі розрахунки були проведені інженером – теплотехніком - гідравліком із врахуванням площі приміщення, потужності котла і необхідного тиску. Труби утеплені відповідно до вимог сучасними матеріалами, раніше таких матеріалів для утеплення не було, робоча температура - 60 градусів досягатиметься впродовж години, що означає, що працівник може прийти на роботу о 6.00 і до восьми, доки прийдуть дітки, у садочку вже буде тепло, отже витрата дров буде вдвічі менша проти минулого року, у садочку буде тепліше і працівникам значно легше працюватиметься.

Фото без опису

Зараз новий котел встановлений, труби утеплені і заведені у будівлю, перші випробування відбулися, залишилося дочекатися закінчення робіт із темомодернізації, орієнтовно це відбудеться у листопаді. А от ззовні садочок зовсім змінився, він став таким акуратним, таким затишним і підкреслено урочистим, що просто любо глянути.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь