БЕЗПЕКА ГРОМАДИ

Дата: 10.11.2021 16:26
Кількість переглядів: 218

В ЦЕНТРІ УВАГИ - БЕЗПЕКА

 

Кілька днів тому за підтримки Офісу Президента та Уряду України.відбувся масштабний Всеукраїнський форум «Україна 30. Безпечна громада», на якому була присутня голова громади Марія Лях. Темами для обговорень та дискусій були: розвиток безпечного середовища; безпечна інфраструктура; розвиток цифрових сервісів для громадян. Серед іншого особлива увага була зосереджена на створенні Центрів безпеки. Такий центр у громаді функціонує уже більше року і за цей час співпраця відділів вийшла на новий рівень. Центр безпеки об’єднує функції захисту від пожеж, громадської безпеки, пожежно-рятувальний підрозділ, який працює цілодобово, поліцейського офіцера громади, службу охорони громадських об’єктів «Альфа –безпека», центральний пульт відео спостереження, куди виведені усі відеокамери сіл громади. Поруч розташований Пункт базування екстреної медичної допомоги, що також працює цілодобово. Таким чином створена ціла система для захисту жителів громади у надзвичайних ситуаціях.

Із системою роботи центру зі створення безпекового простору знайомився Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області, генерал поліції третього рангу, Андрій Анатолійович Нєбитов, керівник відділу поліції № 1 Бориспільського РУП Максим Дьомін, присутні керівники головного бюджетоутворюючого підприємства громади – власник Групи компаній «Нива Переяславщини» Олександр Мостіпан та директор - Віталій Шакель.

Насамперед Марія Олександрівна подякувала очільнику поліції за допомогу у підготовці та призначенні ще одного поліцейського офіцера громади. Кілька днів тому до роботи приступив Микола Борисович Нестеровський (детальніше про його завдання та плани буде у окремому інтерв’ю). Він працюватиме у селі Пристроми, уже визначилися із приміщенням, замовили меблі, з тим, щоб забезпечити належний захист громадян у всіх селах громади.

«Я вдячна усім керівникам сільськогосподарських підприємств, які кілька років тому долучилися до відкриття Пункту базування екстреної медичної допомоги, який знаходиться поруч, таким чином забезпечивши системний захист життя і здоров’я жителів громади, в тому числі і внаслідок обслуговування викликів невідкладної допомоги.

У справному стані підтримуємо старенький пожежний автомобіль, але депутати підтримали і виділення коштів для придбання ще одного, із вдвічі більшим об’ємом цистерни.

Паралельно також продовжуємо роботи із встановлення камер відеоспостереження, наразі уже працюємо у селах, що недавно приєдналися. Усі камери виведені на пульт, неодноразово це допомагало у роботі поліцейському офіцеру, бо дає можливість відслідкувати пересування транспорту по громаді. Ми вдячні за підбір поліцейських офіцерів, які справді стали довіреними особами жителів у створенні безпечного простору життя. Вони залучені також до профілактичної роботи із дітьми та школярами. Нині номер телефону офіцера знають всі жителі. Наразі безпека жителів – наше першочергове завдання», - зазначила голова громади.

«За минулий рік у громаді зареєстровано 97 викликів на пожежу, у цьому році із приєднанням ще трьох сіл, їх кількість зменшилася до 65. Це за рахунок профілактичної роботи, спільних зусиль усіх представників безпекового сектору громади та наявності відеоспостереження», -доповів очільник Центру безпеки громади Василь Байло.

Також покращення криміногенної ситуації відзначив головний поліцейський області: «Злочинність падає: по області кількість майнових злочинів, завдяки співпраці та запровадженню проекту «Поліцейський офіцер громади», зменшилась на 42%, пограбування та крадіжки на 20%, Капіталовкладення громад у безпеку дали свої результати. Навіть та мінімальна інформація, яку маємо по відеоспостереженню, бо далеко не всі громади встановили камери, дала можливість слідчим оперативніше розкривати злочини. Тому ми надамо всіляке сприяння для підключення системи відеоспостереження Студениківської громади до Програми «Безпечна Київщина».

Наступний етап проекту «Безпечна громада» – це облаштування приміщення у селі Пристроми, де буде базувати другий пункт охорони правопорядку Студениківської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь