ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 13.11.2021 16:44
Кількість переглядів: 236

СТАРОСТИ НЕ БУДЕ!

Фото без опису

Завершилося громадське обговорення кандидатури старости об’єднаного старостинського округу Студениківської сільської ради. Про його результати доповів голова організаційного комітету Микола Михайлович Гудзь.

Зокрема він зазначив, що громадське обговорення через оголошену в регіоні «червону» зону проводилося шляхом збирання підписних листів. Загальна кількість виборців по об’єднаному старостинському округу складає 1014 осіб, з них: село Козлів – 412 виборців; села Сомкова Долина та Соснівка – 329 виборців; село Строкова – 273 виборці. Громадськими опитуваннями було охоплено 217 виборців, що складає 21,4% від загальної кількості виборців.

Згідно з розпорядженням сільського голови № 30-02-05 від 23.10.2021 року на громадське обговорення було винесено три кандидатури: Кобялко Григорій Миколайович, Шатун Тетяна Василівна, Жук Микола Васильович.

За результатами громадських обговорень кандидатури старости об’єднаного старостинського округу Студениківської сільської ради було встановлено наступне: кандидатуру Кобялка Григорія Миколайовича підтримало 7,6% ; Шатун Тетяни Василівни підтримало 7,3%; Жука Миколу Васильовича підтримало 6,5%.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост», статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та до Порядку проведення громадського обговорення кандидатур старости на території Студениківської територіальної громади, затвердженого рішенням Студениківської сільської ради № 661-ХІV-VІІІ від 14.09.2021р., кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті громадського обговорення отримала підтримку більше 20% голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які мають право голосу на виборах.

Оскільки жодна із винесених на громадське обговорення кандидатур на посаду старости не набрала необхідної кількості голосів одноголосно ухвалено рішення посаду старости новоствореного об’єднаного старостинського округу Студениківської сільської ради залишити вакантною. Координацію роботи здійснюватиме заступник голови громади із роботи зі старостинськими округами Микола Гудзь.

Фото без опису

На засіданні розглянуто також друге питання, яке виникло у ході громадського обговорення, воно стосувалося волевиявлення жителів Строківського старостинського округу щодо кандидатури адміністратора села. Так як посад старост у селах не буде, то функції адміністраторів лягають на колишніх старост. Під час виїзного прийому у селі Строкова частина жителів не погодилася підтримали кандидатуру колишнього старости на посаду адміністратора. Голова громади Марія Олександрівна зазначила, що отримувала також численні звернення щодо кандидатури колишнього діловода на посаду адміністратора. Після відкритого емоційного діалогу із жителями села Строкова голова громади погодилася із думкою людей щодо громадського обговорення кандидатури адміністратора. Ініціативною групою було проведено подвірний обхід та встановлено наступне: кандидатуру Людмили Григорівни Гавижі підтримали 147 осіб, кандидатуру Миколи Васильовича Жука – 12 осіб. Тому члени організаційного комітету після обговорення та виступів представників ініціативної групи та депутата Студениківської сільської ради від Строківського округу Володимира Сергійовича Яреми підтримали волевиявлення людей. Повну трансляцію засідання можна переглянути на сайті Студениківської ТГ у розділі он-лайн трансляція.

«Я сподіваюсь, що ми і далі будемо працювати відкрито, один одного чути і розуміти, а діалог місцевої влади і людей буде першочерговим і від цього виграють люди», - зазначила Марія Олександрівна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь