СЕСІЯ

Дата: 29.11.2021 13:43
Кількість переглядів: 181

УХВАЛЮЄМО ПРОГРАМУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ. ЧАСТИНА ДРУГА – СЕСІЙНА

Фото без опису

У зв’язку із тим, що Студениківська громада є співзасновником КП «Переяславська БЛІЛ» і безпосередньо бере участь у фінансуванні лікарні, сесією затверджено звіт про роботу та виконання фінансового плану БЛІЛ( багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування) за 3 квартал та 9 місяців 2021 року.

Зі звітом про роботу виступила директор лікарні Лариса Кузьменчук, яка зокрема зазначила, що стан справ порівняно із минулим роком не змінився, лікарня досі залишається опорною по коронавірусу. Наразі стало менше хворих, але стан їх значно важчий, більшість пацієнтів кисневозалежні, що значно збільшило використання кисню. «Ми раді, що вакциновані до реанімації не потрапили, одна особа, яка загинула від ковіду мала «куплений» сертифікат», - зазначила директорка.

Також у звіті очільниці закладу зазначено, що в цьому році в стаціонарі проліковано 1467 хворих. Поступило хворих з підозрою на COVID -19 –1537, з них позитивних –1354. Виявлено 14 нових випадків захворювання на туберкульоз. Онкохворих виявлено вперше 141. Рівень первинної інвалідності у осіб працездатного віку зменшився в порівнянні з минулим роком( 53 особи за 9 міс.2021 р. – 88 осіб за 9 міс. 2020 р.)

За 9 міс. 2021 року заклад було профінансовано на суму 95845,3тис. грн., з них: кошти місцевого бюджету громад – 30226,9 тис грн: на оплату комунальних послуг – 6738,4 тис. грн.; на реконструкцію приймального відділення – 23488,5 тис. грн. ( місто- 15602,1 тис.грн, Студениківська СР- 161,4 тис.грн, Дівичківська СР – 128,1 тис.грн; обласна субвенція -7 596,9 тис.грн); кошти по договору з НСЗУ – 33789,4 тис грн; кошти по договору з НСЗУ COVID-19- 28483,8 тис грн; власні кошти підприємствава – 3345,2тис. грн. Основні проблеми, що потребують вирішення, це: реконструкція 5 поверху терапевтичного корпусу в операційні блоки, реанімаційне відділення; поновлення парку санітарного транспорту, - вирішення їх заклад бачить за рахунок виділення коштів з місцевого бюджету громад.

Встановлення протипожежної сигналізації в інфекційному, терапевтичному та хірургічному корпусі планується вирішити за рахунок виділення коштів з державного та місцевого бюджетів(дороговартісна робота).

Депутати взяли звіт очільниці лікарні до уваги.

Також підтримано внесення змін до рішення Студениківської сільської ради, зміни носили суто технічний характер, змінено джерела фінансування, кошти направлено на фінансування зарплатні працівників дошкільних закладів, придбання оргтехніки для поліцейського офіцера громади, підтримку Амбулаторії та КП «Господар».

Затверджено сесією також фінансовий план КП «Господар» до 2024 року За підсумками роботи комунальним підприємством «Господар» Студениківської сільської ради за 10 місяців 2021 року одержано власних доходів в розмірі 765325,01 грн. фінансова підтримка Студениківської сільської ради 3 980 620 грн. Витратна частина склала 4 819 106,73 грн. Статутний капітал підприємства складає 186675 грн.

Фото без опису

Загалом на потреби КП «Господар» до 2024 року орієнтовний обсяг інвестицій становить 31560,00 тисяч гривень. Серед основних засобів,які заплановано придбати: автомобіль грузопасажирський, сміттєвоз, екскаватор, контейнери для сміття, мотокоси, автовишка, бензопили.

У зв’язку із тим, що жодна кандидатура старости не набрала потрібної кількості голосів, посада старости об’єднаного округу сіл Козлів, Сомкова Долина та Строкова залишається вакантною, натомість вносяться зміни до структури та штатної чисельності Студениківської сільської ради та її виконавчих органів і додається посада адміністратора.

Також було внесено зміни до Програми «Поліцейський офіцер громади», у зв’язку із призначенням ще одного поліцейського офіцера громади, який дислокуватиметься у селі Пристроми, отже потребує обладнання Пункту охорони правопорядку та придбання відповідної оргтехніки до кінця цього року на суму 49 тисяч гривень та службового авто у 2022 році на що передбачено 500 тисяч гривень. Нового офіцера перевели до громади із Циблівської ТГ, бо там не було створено відповідних умов.

Питання щодо створення цільових фондів Студениківської сільської ради також було підтримано депутатами, це дасть можливість громадянам брати участь у благоустрої населених пунктів громади через оплату за розміщення носіїв зовнішньої реклами.

Підтримано рішення вступити до складу засновників комунальної установи «Трудовий архів Переяслав-Хмельницького району», затверджено Статут та Штатний розпис комунальної установи.

Депутати внесли зміни до чисельності та персонального складу виконавчого комітету Студениківської сільської ради вивівши з його складу Кобялка Григорія Григоровича та Жука Миколу Васильовича та ввівши до складу виконавчого комітету Гавижу Людмилу Григорівну.

На засіданні не без суперечок підтримали виплату одноразової матеріальної допомоги на лікування окремим категоріям громадян, однак вирішили у майбутньому істотно обмежити перелік хвороб, які надають таке право.

Одноголосно підтримано виплату матеріальної допомоги двом родинам громади по 20 тисяч гривень кожній у зв’язку із народженням дитини.

Розглянуто також цілий ряд земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь