СЕСІЯ

Дата: 06.12.2021 14:18
Кількість переглядів: 448

СІМНАДЦЯТА ПОЗАЧЕРГОВА

Необхідність скликання позачергової 17 сесії Студениківської територіальної громади було викликана терміновістю питань, винесених на порядок денний.

Фото без опису

Перше питання пов’язане зі зміною керівника Ташанського центру соціального обслуговування пенсіонерів та інвалідів Ташанської сільської ради, Дівичківської сільської ради, Студениківської сільської ради. Виникла потреба затвердити призначення тимчасово виконуючого обов’язки директора, щоб заклад продовжив функціонування. Очільником закладу затверджено Олександра Миколайовича Дудко.

«Утримання закладу та вступ нашої громади до складу співзасновників територіального центру – це витрати на його утримання, але наразі альтернативи немає, там проживають наші люди і ніхто не знає, яка потреба у ньому виникне завтра, а одна громада цього самотужки зробити не зможе. Бюджет наступного року буде дуже важкий, бо виконання зараз всього 94% від запланованого, тому брати участь у співфінансуванні закладів ми будемо залежно від кількості населення та наших можливостей», - зазначила Марія Олександрівна.

Депутати також підтримали внесення змін до бюджету Студениківської сільської територіальної громади на 2021 рік у частині виділення додаткових коштів у сумі 116 тисяч гривень для фінансування комунальних послуг Переяславської лікарні, у якій ми є співзасновниками. Вказані кошти перерозподілені зі статті фінансування пожежної сигналізації лікарні. Водночас депутати вказали, що лікарні слід подбати про раціональніше використання коштів, переглянути умови співпраці із тепло постачальником «Укрспецтепло», від послуг якого Студениківська громада відмовилась вже давно через завищені ціни, щодо цього буде ухвалено окреме звернення.

Також здійснено перерозподіл коштів для оплати вартості електроенергії, використаної бюджетною сферою громади.

У зв’язку зі зміною вимог Бюджетного кодексу до фінансування спільних об’єктів, депутати надали згоду на організацію співробітництва та підготовку відповідного договору територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) Комунального некомерційного підприємства «Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування».

Цими ж змінами викликана потреба схвалити договір та надати згоду на організацію співробітництва територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) комунальної установи “Ташанський центр соціального обслуговування пенсіонерів та інвалідів ”, що було зроблено депутатами. Частка громади у фінансуванні Центру, відповідно до Договору, становить 1 млн. 455 тисяч гривень, з яких 903 тисяч – це фінансування заробітної плати соціальних працівників із обслуговування одиноких непрацездатних громадян, решта – утримання двох осіб, жителів громади, які знаходяться у стаціонарному відділенні Центру. Наразі 9 соціальних працівників громади обслуговують 55 одиноких громадян. У Дівичківській громаді таких спеціалістів 6, у Ташанській -2, у Циблівській – жодного. Голова громади ініціювала обстеження спеціально створеною комісією умов проживання жителів громади, яким надаються соціальні послуги.

Депутатами було внесено зміни до штатного розпису (єдиної тарифної сітки) закладів освіти, культури та сільської пожежної охорони Виконавчого комітету Студениківської сільської ради на 2021 рік, відповідно до підвищення з 1 грудня мінімальної заробітної плати.

Також голова громади проінформувала про стан роботи із отримання у комунальну власність громади території колишнього колгоспного лісу, що знаходиться у межах Студениківської ТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь