СЕСІЯ

Дата: 10.12.2021 09:43
Кількість переглядів: 155

ДЕПУТАТИ ЗАПОБІГАЮТЬ РЕЙДЕРСЬКОМУ ЗАХОПЛЕННЮ ЛІСУ

На порядок денний сесії винесено питання надзвичайної важливості для майбутнього громади, яке значною мірою залежало від оперативності роботи депутатів і стосувалося реєстрації права комунальної власності на земельні ділянки колишнього колгоспного лісу.

На території Студениківської ТГ є понад 1,5 тисячі гектара лісу в селах: Студеники, Строкова, Соснова, Сомкова Долина, Козлів. За чотири роки громада посадила понад 10 гектарів лісу. У 2018 році – перші чотири гектари в Студениках.

«На зустрічі у головного архітектора у Київській обласній адміністрації було зазначено, що Київщина завершує роботу з інвентаризації земель лісового фонду. Буквально після цього вказані об’єкти стали з’являтися на кадастровій карті. Відразу частина лісу по Строковій, потім 20 гектарів по Пристромах і ще одна ділянка по Строковій. Саме тому виникла потреба терміново зібратися та ухвалити рішення щодо реєстрації вказаних земельних ділянок. Ми повинні бути патріотами свого села і своєї громади, тому я дякую депутатам за те, що сьогодні змогли зібратися», - зазначила Марія Олександрівна.

Щоб роз’яснити ситуацію нагадаємо, що місяцем раніше Олександр Цуканов, директор «Бориспільського Агролісгоспу», приїжджав до голови громади з вимогою передати їм ліс, бо, буцімто, «підприємство має законне право розпоряджатися колишнім колгоспним лісом, а їхня охорона буде контролювати територію, щоб громада не вирубувала ліс». На що Марія Олександрівна зауважила:«Ліси на нашій території – це комунальна власність громади. І ми вже маємо законне право їх зареєструвати та займатися лісовпорядкуванням У нас є можливість обслуговувати й зберігати ліси. За час свого існування громада довела, що може відповідально займатися збереженням лісу».

Намагання «Агролісгоспу» захопити ці території голова громади вважає рейдерством, зрештою цим рейдерським діям слід покласти край і передати ліси колишніх колгоспів громадам.

Олена Василівна Гриневич, начальник відділу земельних відносин, виступаючи перед депутатами, зазначила що відповідно до змін у земельному законодавстві усі землі, які перебувають за межами населеного пункту є землями громади, в тому числі і ліси, якщо на них немає інших документів щодо власності.

Це невеликі ділянки від двох до шести гектарів, зокрема по Пристромах та селу Строкова, і на них немає правовстановлюючих документів, Наразі на публічній кадастровій карті по нашій громаді з’явилося 7 таких земельних ділянок( це ще далеко не всі!), тому в разі ухвалення відповідного рішення сесії, ми маємо право їх зареєструвати.

Депутати підтримали дане рішення.

Також депутати дали згоду на розробку технічної документації на землю під житловим будинком мешканці громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь