БЕЗПЕКА ГРОМАДИ

Дата: 10.12.2021 09:52
Кількість переглядів: 208

ДО НОВОРІЧЧЯ БЕЗ ПОЖЕЖ

Напередодні новорічно-різдвяних свят працівники Головного управління ДСНС провели комплексне протипожежне відпрацювання у Студениківській громаді.

Фото без опису

Зустрічали рятувальників у ДНЗ «Малятко» та багатьох родинах, які користуються пічним опаленням.

Разом із гостями дошкільний заклад відвідав поліцейський офіцер громади Руслан Іванович Хоменко, начальниця служби в справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Студениківської сільради Юлія Григорівна Козелецька.

Тому і не дивно, що на запитання чи знають діти, хто до них прийшов, відповідь була: поліцейський і Дід Мороз

Хоча новорічного дідуся і не було, але працівники ДСНС дітей не розчарували. Водночас, діти не тільки знали, як діяти під час пожежі вдома і у садочку: не можна ховатися під ліжком, панікувати і слід іти до виходу, але номер телефону 101 і всі мріють стати поліцейськими й пожежниками.

Потім поліцейські перевірили п’ять будинків на вулицях Пономаренка, Якушева та Лісовій. Дали поради щодо грубок, якими опалюють хати. Стосовно малозабезпечених сімей Юлія Козелецька, начальниця служби в справах дітей та сім’ї, сказала: “ Якщо вже зовсім складні життєві обставини і ми бачимо, що діти в небезпеці, то їх вилучаємо та поміщаємо на тимчасове проживання у центр соціально-психологічної реабілітації дітей “Переяслав” у селі Циблі (Циблівська ТГ). Там вони перебувають до дев’яти місяців. Якщо мама не налагоджує побут та не змінює спосіб життя, подаємо на позбавлення батьківських прав ”.

Фото без опису

Ще раз на заходах протипожежної безпеки наголосив Денис Порохня, провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ДСНС: «Переважно у людей пічне опалення, це досить небезпечно. Наприклад, в останньому будинку, який ми оглянули, була пошкоджена груба. У ній були дірки, а поруч горючі матеріали. Всі ці речі можуть призвести до пожежі, тому велике прохання не нехтувати заходами безпеки та дбати про своєчасне усунення недоліків.

Як довели заходи, найбільш поінформованими і обачними виявилися вихованці дитячого садочка, напевне дорослим слід дослухатися і подбати про безпеку саме напередодні новорічних свят.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь