БЕЗПЕКА ГРОМАДИ

Дата: 25.12.2021 11:49
Кількість переглядів: 201

ПРО ПОЖЕЖНУ МАШИНУ, НАВЧАННЯ ТА КОТА

Фото без опису

Напередодні Новоріччя зовсім не хочеться говорити про серйозні справи, але доведеться, однак розбавити цю серйозність краплею «милоти», ми зможемо!

Може комусь і не подобаються гарні новини, але ми, на відміну від центральних каналів, їх дуже любимо. Як любить казати моя мама: злого у світі і так доволі, треба примножувати добро. Отож, чим сьогодні Студениківська громада примножуватиме добро? Приводів є кілька - два прагматичні і один жартівливий. Відразу про суттєве.

Вчора у громадах колишнього Переяслав-Хмельницького району перебувала потужна делегація керівництва ГУ ДСНС України. Відбулися виїзні візити "Надання практичної допомоги у створенні функціонування місцевої пожежної охорони" на чолі з полковником служби цивільного захисту ГУ ДСНС України в Київській області Дмитром Олександровичем Підгурним, Начальником Бориспільського районного управління цивільного захисту ГУ ДСНС України в Київській області, полковником цивільного захисту, Юрієм Костянтиновичем Овдієнком та полковником цивільного захисту, начальником відділу організаційної профілактичної роботи Бориспільського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області, Сергієм Олеговичем Лисенком.

Фото без опису

У ході візиту керівництво ознайомилось із функціонуванням пожежної частини громади та діяльністю Центру безпеки – координаційним та об’єднуючим комплексом надання безпеково-рятівних послуг Студениківської громади. Пожежний підрозділ Центру продемонстрував злагоджені і професійні дії під час відпрацювання практичних навиків гасіння пожежі (навчальної). Також присутні оглянули нове надбання громади – пожежний автомобіль. Вартість машини майже мільйон гривень – 960 тисяч гривень. Рятувальники відзначили чудове оснащення спеціалізованого автомобіля та значно більший запас води у цистерні. Заглянули під капот та випробували машину в дії. Хоча техніка дісталась пожежникам нещодавно, перевірка у дії дозволила випробувати машину в умовах наближених до «бойових», пожежники та керівництво залишилися задоволеними.

«Одне із нагальних питань життєдіяльності громади – це створення безпечного середовища проживання для мешканців. Саме тому така увага роботі Центру безпеки громади. Звичайно, нам хотілося б зробити більше і швидше, але на жаль, це не можливо, тому крок за кроком робимо все, що можемо. Тільки цього року ми посилили службу шерифа громади ще одним поліцейським офіцером, який працюватиме у Пристромах, приєднали до відеоспостереження село Пристроми, хоча це і виявилося важче, ніж сподівалися, домоглися покращення якості Інтернет зв’язку через співпрацю із новими провайдерами, і врешті придбали автомобіль для пожежників. Тепер у них на службі будуть два автомобілі. Старий – місткістю 2 кубометри води та новий на 4,2 метри кубічних, це дозволить оперативніше і потужніше боротися із пожежами. Я щиро вдячна за роботу керівнику Центру Василю Петровичу Байлу та всім вогнеборцям. Бажаю їм стовідсоткової готовності до роботи, але рукави хай залишаються сухими», - зазначила Марія Олександрівна Лях, голова Студениківської ТГ.

За результатами перевірки стану місцевої пожежної команди, огляду Центру безпеки нашої громади, гості зробили висновок, що наша пожежна команда - взірець для наслідування.

І зрештою запитаєте, до чого тут кіт? А ось до чого, майже рік тому пожежній команді підкинули кошеня. Чудове, кудлате традиційно сіро-полосате і дуже миле малюсіньке кошеня. Звичайно рятівники не змогли залишити його напризволяще, бо таке їх призначення – рятувати. Відтоді кошеня і не думало шукати собі іншої домівки. Як усі коти, воно любить молоко, ковбаску, рибку і домашню їжу. Дарма, що воно породисте(порода невідома), але мишами не гребує, тому пожежники можуть спати спокійно: жоден Маус до Центру безпеки не пролізе. Правда із маленького Пушка тепер виріс великий Пух, але від того любов до нього ніяк не меншає. Особливо любить Пух спостерігати за екранами відео спостереження, можливо, саме тому ситуація в громаді стала спокійнішою і пожеж поменшало вдвічі. То виходить не даремно рятувальники вважають Пушка своїм талісманом?

Фото без опису

Спасибі, дорогі працівники Центру безпеки за службу, і тобі, Пушок, за дружбу. Нехай і надалі життя у громаді стає безпечнішим, спокійнішим і стабільнішим, особливо у Новому році, бо кіт – це майже тигр, тільки домашній!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь