ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ ГРОМАДИ

Дата: 19.01.2022 10:51
Кількість переглядів: 196

ЛІС ПОВЕРНУТО У ГРОМАДУ

Фото без опису

Студениківською ТГ розпочато повернення земель лісогосподарського призначення, що перебували у постійному користуванні колишніх КСП.

«Початок цієї роботи був покладений ще у 2017 році, коли за Генеральним планом села Студеники частина земель колишнього колгоспного лісу ввійшла у межі населеного пункту Студеники. Після цього багато років поспіль ми намагалися відвоювати ліс. Я вдячна депутатам, які своєчасно зібралися та ухвалили рішення, працівникам земельного відділу, які працювали із усіма інстанціями, щоб це відбулося, і колишньому голові Жовтневської сільської ради Миколі Михайловичу Гудзю, яким ці землі були введені у межі населеного пункту за Генеральним планом.

Нині у комунальну власність громади повернуто 256 га лісу. Складається цей масив із 10 ділянок, але сказати, що уже все завершено, не можна, бо це тільки перший етап роботи. Наступним буде виготовлення лісовпорядної документації, з тим, щоб отримати можливість розпоряджатися лісом в повній мірі. Такі можливості у КП «Господар» є, а його Статут дозволяє здійснювати вказану діяльність. Ми будемо робити все, щоб майно громади не потрапило до рук «спритних ділків», а служило багатьом поколінням жителів, - зазначила Марія Олександрівна Лях, голова Студениківської ТГ.

Загалом громада бореться за 1698 гектарів земель лісового фонду відповідно до державних актів на право постійного користування колишніх КСП, і тут ми розраховуємо на порозуміння з Державним агентством лісових ресурсів. Сподіваємось, що крок за кроком ми зможемо отримати землі лісогосподарського призначення у комунальну власність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь