ПРИЙОМ ГОЛОВИ

Дата: 11.08.2022 16:42
Кількість переглядів: 348

ПРИЙОМ ГОЛОВИ У СЕМЕНІВЦІ

На традиційному прийомі голови Студениківської ТГ Марії Лях у Семенівці людей було небагато, але характер звернень показав, що найбільше жителів цікавлять соціальні питання.

Насамперед звернення стосувалися питань призначення субсидій. Голова громади зазначила, що з травня 2022 року призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в попередньому сезоні буде здійснено з урахуванням умов воєнного стану.

Фото без опису

Зокрема, призначення житлової субсидії на наступний період з травня 2022 року домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в минулий період проводиться без звернень громадян (крім тих, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива).

У зв’язку із воєнним станом перепризначення субсидій буде здійснюватися на підставі інформації, уже наявної в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення з оновленням даних про доходи осіб від відповідних служб. Також не повинно бути простроченої понад три місяці заборгованості за житлово-комунальні послуги.

У разі, якщо у домогосподарстві відбулися якісь зміни у складі сім’ї – хтось виписався, приписався, звертатись потрібно обов’язково. Але, якщо розмір субсидії в опалювальний період дорівнював 0,00 грн., субсидія не буде розрахована. Якщо Вам було відмовлено в призначенні субсидії – субсидія також не буде розрахована.

Фото без опису

Для отримувачів з регіонів, у яких тимчасово не працюють органи соціального захисту, встановлено спеціальний механізм визначення розміру житлових субсидій та пільг протягом неопалювального сезону. Їхній розмір визначатиметься на основі розміру субсидії або пільги за січень 2022 року з урахуванням фактичних даних 2021 року про співвідношення середнього розміру субсидій або пільг у січні та квітні, а також у січні та вересні, як найбільш показовому місяці неопалювального сезону.

Внутрішньо переміщеним особам, людям з регіонів, де ведуться бойові дії, субсидію призначать з початку сезону, незалежно від того, в якому місяці сезону вони звернулись за призначенням. Цій категорії субсидіантів дозволили не інформувати про обставини, які впливають на призначення та розмір субсидії протягом воєнного стану. Але вони зобов’язані поінформувати про такі обставини протягом першого місяця після скасування воєнного стану.

З питань призначення субсидій слід звертатись до старост сіл чи відповідального працівника громади із соціального захисту.

Інші звернення стосувалися питань допомоги родинам військовослужбовців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь