ГОСТІ ГРОМАДИ

Дата: 30.09.2022 08:59
Кількість переглядів: 291

КАНАДА ТА УКРАЇНА ДУЖЕ БЛИЗЬКІ!

Саме такий висновок можна було зробити із зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладза-Кронін молоді Студениківської громади.

Фото без опису

Зустріч та спілкування відбувалося за участі заступника голови Київської ОВА Віталія Власюка, який був модератором заходу, начальника управління молоді та спорту КОВА Сергія Тимофеєва, депутата Київської обласної ради Олега Косташа, голови Бориспільської районної військової адміністрації Руслана Дяченка, директора Групи компаній «Нива Переяславщини» Віталія Шакеля, очільниці Яготинської ТГ Наталії Дзюби, делегації молоді Згурівської та Яготинської громад.

Розмова розраховувалась на сорок хвилин, натомість продовжувалася втричі довше, бо запитання не закінчувались, а Україна та Канада, хоча і дуже далеко одна від одної, але дуже близькі.

Пані посол згадувала, як маленькою дівчинкою вчилася української мови, співала Гімн України, а потім приїжджала до України, але ніколи не сподівалася стати Послом, Послом Канади в Україні та Послом під час війни на нашій землі. Пані Посол в Україні вже з 2019 року, тому добре розуміє потреби України. «Канада підтримує Україну зброєю, фінансово, у гуманітарній сфері, спільно з владою працює у галузі реформ. Стосунки посилені з часу вторгнення. Від найвищих посад у Канаді і до найменших сіл канадці підтримують Україну аж до перемоги», - зазначила пані Посол. Вона говорила, що думки молоді дуже важливі при ухваленні державних рішень. Молодь запитувала про можливість культурного учнівського та студентського обміну, про організацію дозвілля молоді, про популярні види спорту. Школярі були зацікавлені у спілкуванні з ровесниками з дружньої країни, розповідали про свою власну діяльність під час війни, як плели сітки, збирали гуманітарну допомогу, писали листівки та малювали малюнки для військових, влаштовували блокпости.

Фото без опису

Щодо допомоги, то Пані Посол зазначила, що дуже важливим є міжособистісне спілкування людей із різних країн, не тільки політики, але і народи, люди можуть впливати на політиків, щоб рішення ухвалювались швидше.

Голова Студениківської громади, Марія Лях, виразила впевненість, що війна незабаром закінчиться, Україна отримає Перемогу, і давні зв’язки двох країн послугують взаємовигідному співробітництву. Наприкінці усі разом виконали нашу патріотичну пісню «Ой у лузі червона калина»

Ну і,звичайно, не обійшлось без подарунків, пам’ятних сувенірів, ляльки-мотанки, виготовленої школярами Яготинщини. І якщо Яготин подарував гості корзинку зі смаколиками Яготинського маслозаводу, то Група компаній «Нива Переяславщина», головне бюджетоутворююче підприємство громади, запросила усіх присутніх пригоститися смаколиками ТМ «П’ятачок». Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні відзначила чудовий смак виробів «П’ятачка» і з задоволенням ними поласувала.

Фото без опису

Також усі зробили кілька фото на пам’ять, подивились виступ юних спортсменів на локації «Активні парки України» у сквері села Студеники. Тепла атмосфера та відчуття зустрічі з давніми друзями залишилася чудовою згадкою про поважну представницю Канади, Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Ларису Ґаладза-Кронін і про таку далеку і близьку серцю кожного українця Канаду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь