СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Дата: 21.10.2022 10:15
Кількість переглядів: 165

НЕ ЗАЛИШИТИСЬ НАОДИНЦІ З БІДОЮ

Фото без опису
Наші земляки, які були змушені залишити рідні місця через військові дії, завдяки сприянню міжнародних організацій, знову отримали допомогу. Цього разу це вимушені переселенці із зони бойових дій. Всього 197 осіб.
Під час видачі допомоги ми поговорили із багатьма. Більшість людей із щойно деокупованого Лиману, із прикордонних з росією районів Сумщини, із гарячої Харківщини та Херсонщини. Вони кажуть, що прийняли їх у громаді щиро. Люди добрі, готові допомогти  продуктами та особисто, але душею вони, однак, вдома, бо вдома значно солодші яблука і груші, соковитіший виноград і смачніші помідори, удома і трава зеленіша, і небо синіше. І ми з ними цілком згодні.
Більшість із людей каже, що не знає про долю своїх будинків і часто не розуміє, як далі складеться життя. Відразу по приїзду вони ще здригалися від ударів сокири по дереву, коли сусід колов дрова, і просиналися від пронизливої нічної тиші. Зараз уже звикли. Але головне питання, коли вже можна повернутись додому. На нього може відповісти тільки час і ЗСУ! Молимось, щоб це було якомога швидше і легше. А поки що люди обживаються на новому місці й раді будь-якій допомозі, бо з дому виїхали у чому були.

Фото без опису
Цього разу вони отримали дуже необхідні речі, до допомоги долучилася ІКЕА, вона передала 1, 7 мільйона євро на гуманітарні проєкти в Україні. Товари надходили централізовано, адресно, за списками. Серед них: матраци, подушки, ковдри, постільна білизна, рушники, кухонний посуд та предмети гігієни. Отримували їх українці у деокупованих районах та переселені із зони бойових дій через старостати. Зустрічаючись із людьми, голова Студениківської ТГ Марія Лях наголосила, що громада буде всіляко підтримувати й намагатись допомогти землякам.
Старости сіл всіляко сприяють у допомозі ВПО у забезпеченні овочами, відновленні документів чи оформленні допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь