ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 08.11.2022 13:34
Кількість переглядів: 63

ГОТУЙМОСЯ!

Ворог намагається усіма можливими і неможливими способами кинути нас ц прірву безнадії. Тривожно на цьому фоні звучать слова про майбутню зиму, нестачу газу, світла, тепла.

Фото без опису

З огляду на це Міністерством розвитку громад та територій України поширює проєкт  «Готуймося!», спрямований на максимальне інформування громадян про підготовку до опалювального сезону.

Другий етап кампанії присвячений підвищенню обізнаності громадян про те, як зменшити теплові витрати в домівках та як діяти, якщо зникне опалення.

Не перекривай дорогу теплу. Радіаторні екрани, довгі штори чи жалюзі, невдало розставленні меблі та інші речі, розташовані перед радіаторами, поглинають до 20% теплової енергії.

Заклей щілини у вікнах. Біля 40% тепла, що надходить в приміщення, втрачається взимку через вікна. Елементарні заходи з теплоізоляції допоможуть підвищити температуру в квартирі на 4-5° С.

Наклей фольгу на обидві сторони ДСП та розмісти на стіні за батареєю.  Це підвищить тепловіддачу радіатора на 20%. При цьому витрати на опалення приміщення зменшуються на 4%.

Не перегрівай приміщення – вдягайся тепліше. При завищеній кімнатній температурі зростає ризик простудних захворювань. За  даними лікарів сон у прохолодному приміщенні корисніший.

Біля 40% тепла, що надходить в приміщення, втрачається взимку через вікна

Провітрюй приміщення протягом 10-15 хвилин. Через привідчинені впродовж багатьох годин вікна значно втрачається тепло. Краще провітрювати протягом 10-15 хвилин при широко відчиненому вікні.

Фото без опису

Постав лічильники. Витрати на опалення приміщення зменшуються до 40%, якщо ти маєш індивідуальне опалення або лічильники тепла.

Закривай двері в під’їзді багатоповерхівки. Тепловтрати через відкриті двері та розбиті вікна в під’їзді становлять 5-15% від сумарних теплових втрат будинку.

Постав склопакети. Склопакети мають такий опір теплопередачі, як цегляна стіна товщиною 50 см та мають надвисокий ступінь теплоізоляції, що скорочує  втрати тепла до 50%.

Використовуй жалюзі. Жалюзі або короткі штори допоможуть скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло.

Тримаємось! Переживемо зиму разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь