СЕСІЯ

Дата: 25.11.2022 11:26
Кількість переглядів: 169

28 СЕСІЯ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ПРО ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ ЗА 9 МІСЯЦІВ

Головними питаннями, які стояли на порядку денному спільного засідання сесії та виконкому, безумовно, були результати надходжень до бюджету.

Однак розпочалося засідання зі звіту поліцейського офіцера громади Руслана  Хоменка про стан дотримання законності та правопорядку на території населених  пунктів Студениківської  сільської територіальної громади.

Поліцейський офіцер розповів про діяльність поліцейських із перших днів воєнної агресії росії і до сьогоднішнього дня. У лютому головними завданнями була організація захисту території громади, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, допомога бензином, пошуком місць для поселення та інше. Загалом за звітний період надійшло 807 звернень,  253 розглянуто та ухвалено відповідні рішення, 468 звернень вирішено безпосередньо на місці. 86 внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування, бо вони мають ознаки кримінального правопорушення. Серед них найбільш резонансні – ДТП, завдання тілесних ушкоджень, вирубка лісу, незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів, крадіжки. Наразі проводиться слідство. Складено протоколи щодо 15 адміністративних правопорушень. Проводиться робота із попередження скоєння злочинів.

«Наразі головним засобом збереження майна громадян, - зазначив поліцейський офіцер, -  є встановлення охоронної сигналізації, особливо у будинках дачників». Присутні взяли інформацію до уваги   та  доручили правоохоронцям продовжувати роботу щодо попередження, профілактики та розкриття злочинів, дотримання громадського порядку у населених пунктах сільської ради; забезпечувати контроль за особами, які перебувають на профілактичному обліку, зосередивши увагу на тих, які звільнилися з місць позбавлення волі; здійснювати постійний  аналіз  причин та умов скоєння правопорушень на ґрунті  пияцтва і наркоманії та працювати з особами, які їх вчиняють; проводити рейди з метою виявлення фактів розповсюдження фальсифікованої алкогольної продукції.  

Члени виконкому підтримали рішення встановити, що на території Студениківської сільської територіальної громади на період дії правового режиму воєнного стану, продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, вин столових у всіх об’єктах торгівлі може здійснюватися суб’єктами господарювання  з 10:00 до 19:00 години щоденно, враховуючи вихідні дні та свята.

Не дивлячись на вкрай складні умови господарювання  цього року, планові показники надходжень до бюджету були виконані і навіть трішечки перевиконані - 100,8%. В порівнянні до відповідного періоду 2021 року в цілому до бюджету надійшло на 4 213,5 тис. грн. більше

За 9 місяців 2022 року до бюджету надійшло 73 707,7 тис. грн., в тому числі по загальному фонду –  72 826,1 тис. грн., по спеціальному фонду – 881,6 тис. грн. 

По загальному фонду надійшли міжбюджетні трансферти в сумі –     18 398,8 тис. грн. та власні надходження в сумі 54 427,3 тис. грн. (при плані     72 272,6 тис. грн.).

Податок та збір на доходи фізичних осіб надійшов в сумі 43 544,4 тис. грн. (при плані 42 897,6 тис. грн., перевиконання становить 646,8 тис. грн.).  В порівнянні до відповідного періоду 2021 року надійшло на 5 000,5 тис.грн. або на 13 відсотків більше.

В ІІ кварталі 2022 року Мостіпан Олександр Олексійович сплатив до бюджету громади податок на доходи фізичних осіб (9%), що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування за 2021 року, в сумі 6 417,2 тис. грн.

ТОВ “Нива Фарм” сплачено 2 188,8 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб (9%) з дивідендів за 2020-2021 роки.

Найбільшими платниками ПДФО є СП ТОВ “Нива Переяславщини” – 13 458,7 тис. грн., ВКФ "Укрпромпостач-95" ЛТД – 7 527,8 тис. грн., ПП “Соснова” – 1 838,7  тис.грн., ПРАТ “Переяславський ЕКХП” – 1 367,3 тис. грн., ТОВ “КАТМА ГРУП” – 1 145,9 тис. грн., ТОВ “Пелском” – 1 048,0 тис. грн., ТОВ “Стейкагро” – 930,0 тис.грн., ТОВ “МХП-АГРО-С” – 572,7 тис.грн., ТОВ “Кейтерінг сервіс груп” – 522,7 тис.грн.,  ПП “Строкова Агро” – 428,4 тис. грн., ФГ “Світ Ланів” – 383,7 тис. грн., ТОВ “БЗК” – 305,8 тис. грн.

Видаткова частина становить 50 705,5 тис.грн., в тому числі по загальному фонду –  45 027,0 тис.грн., по спеціальному фонду –  5 678,5  тис.грн.

Найбільша стаття витрат - заклади освіти за 9 місяців 2022 року по загальному фонду профінансовані на суму 24 585,0 тис. грн.  Детальніше читайте на сайті у матеріалах сесії.

Окремі питання стосувалися фінансування територіальної оборони, про що внесено зміни до профільної Програми. Нею передбачається забезпечення  паливно-мастильними матеріалами, облаштування фортифікаційних споруд на території Бориспільського району, проведення заходів бойового злагодження та інше. Також затвердили передачу субвенції з бюджету Студениківської територіальної громади до районного бюджету Бориспільського району на здійснення заходів з територіальної оборони  місцевого рівня у Бориспільському районі Київської області у сумі 310 тисяч гривень.

Присутні схвалили зміни до бюджету Студениківської сільської територіальної громади на 2022 рік” . Про що детально у матеріалах рішення на сайті. Зокрема зменшено видатки коштів по культурі 980 тисяч гривень, по органах місцевого самоврядування на 1 млн. 382 тис грн. та інше і перерозподілено на генератори для адмінприміщень сіл громади, шкіл, садочків. 

 «Сьогодні є вкрай важливі питання, які стосуються організації нашого життя, забезпечення життєдіяльності громади, зокрема робота Пунктів обігріву, наявність тепла, світла, запасу води, ліків першої необхідності -  усього для перебування людей, які цього потребуватимуть, можливо на тривалий період.

Отже, повинні бути генератори, достатній запас пального для них, обладнані місця громадського водозабору і повноцінного перебування значної кількості людей. Розглядаємо також питання забезпечення засобами мобільного зв’язку. У цьому питанні співпрацюватимемо із бізнесом, один Старлінк для Центру безпеки пообіцяла надати «Нива Переяславщини», готові співпрацювати з усіма. 

 Маємо забезпечити підвезення людей літнього віку за необхідності та людей із  вадами опорно-рухового апарату. Усі списки таких людей у кожному селі є, усе будемо контролювати та допомагати людям. Саме на це будуть акумульовані основні кошти громади. Нам головне пережити зиму і зберегти людей. Працюємо 24 на 7 разом. Наразі розроблено план дій по кожному населеному пункту на випадок різного роду загроз, які можуть влаштувати нам вороги. Ситуація щодо відключень електроенергії подібних до останнього, в тому числі і тривалих, може повторитися. Ми повинні бути готові до всього, тому весь необхідний резерв ми матимемо», - зазначила голова громади

Присутні схвалили Програму розвитку земельних відносин на території Студениківської сільської територіальної громади на 2023-2025 роки, у зв’язку із закінченням дії попередньої Програми.  

Відповідно до вимог законодавства затверджено  звіт про роботу та  звіт про виконання фінансового плану Комунального некомерційного підприємства «Переяславська БЛІЛ» за 9 місяців 2022 року та . Всього у стаціонарі проліковано  2921 хворих, онкохворих, виявлених вперше  - 143. Кошти місцевого бюджету у сумі - 8411,5 тис. грн.. використання для оплати вартості енергоносіїв.

Було  затверджено фінансовий план КП «Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини»  на наступний рік та  внесено зміни до Програми розвитку та підтримки галузі  охорони здоров’я Студениківської сільської ради на 2022-2025 р. ,  додано коштів на придбання генераторів та пального.

Внесено зміни до статутного капіталу КП «Господар» та затверджено Статут КП «Господар» в новій редакції у зв’язку із придбанням генераторів та  затверджено фінансовий план КП «Господар»  на 2023 рік

 У зв’язку із мобілізацією до ЗСУ старости Соснівського старостинського округу В. Миколаєва,  затверджено в.о. старости  Соснівського старостинського округу Ірину Зуб.

Розглянуто також цілий ряд земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь