КУЛЬТУРА

Дата: 17.01.2023 15:05
Кількість переглядів: 59

МОЛОДІЖНА КОЛЯДА В ВАШІ ВІКНА ЗАГЛЯДА

Фото без опису
Коли ворожі джерела розповідають, що Україну можна задушити, пересварити та знищити, то вони точно не бачили, як наші жінки плетуть шкарпетки та роблять окопні свічки, наші діти віддають свої дрони на ЗСУ, а наша молодь колядує.
Немає міцніших коренів, аніж ті, що єднають нас із родом, предками, бо через них проростають традиції, у них пізнається минувшина і викохується національна самосвідомість. Навіть не будемо вас у цьому переконувати, лишень розповімо історію про ватагу щедрувальників зі Студеників.

Фото без опису
Студеники – то вам не село десь на заході України, де колядка і щедрівка вчиться із першими словами, Студеники – то Київщина, де усе українське роками витравлювалося совєтами чи його намагалися перетворити на шароварщину. Так от саме у Студениках, без жодного примусу школярі 9-10 класу опорної школи взялися вчити колядки та віншування, щоб звеселити оселі земляків та зібрати кошти для ЗСУ. Збирали на портативні газові плитки для передових позицій нашим військовим. Загалом молоді вдалося зібрати 7 500 гривень.
УУ ватазі щедрувальників були традиційні вертепні персонажі: смерть, коза, усіляка нечисть, колядники та навіть звіздар зі справжньою різдвяною зіркою. Перевтілювались і переодягались, вітали та віншували: Настя Йовенко, Настя Головата, Антон Копаниця, Альоша Маковський, Діана Серга, Соня Борачок, Віка Калитинець, Лєра Гич. Організатор дійства Аня Сабадаха, директор Студениківського будинку культури.
Щедрувальники принесли немало радості односельцям, дивували й захоплювали, бажали Перемоги Україні й усіляких щедрот жителям, а зібрані кошти уже помандрували до наших оборонців.
Красно дякуємо колядникам від усіх жителів громади, бажаємо натхнення на подальші активності, не сумніваємось, що вони будуть!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь