КУЛЬТУРА

Дата: 09.03.2023 14:30
Кількість переглядів: 101

БОРІТЕСЯ – ПОБОРЕТЕ, ВАМ БОГ ПОМАГАЄ!

Фото без опису

Напередодні особливої для кожного українця дати – Дня народження Кобзаря, росія вкотре вирішила вдарити ракетами та дронами по Україні… Отак московити намагаються стерти нас з лиця землі, зробити безбатченками манкуртами, знищити нашу волю і прагнення свободи.

Але якби не бився в агонії знавіснілий ворог – українців не зламати. У кожному із нас живе історія предків, пам’ять роду, і материнська молитва і великі достойники.

До славної когорти таких людей належить і Тарас Григорович Шевченко. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя, - писав поет, - становить частинку історії моєї Батьківщини».

Голос Т.Г. Шевченка завжди був, є і залишається голосом мудрого друга пригноблених і знедолених. Він пробуджував любов до Вітчизни, ненависть до гнобителів, кликав сильних на подвиг, вселяв у слабких надію і віру.

Т.Г. Шевченко дорогий нам як основоположник нової української літератури. Його «Кобзар» став епохальним явищем в історії духовного життя українського народу.

Слово українського поета-революціонера, художника і мислителя, Т.Г. Шевченка, звучить в усіх куточках нашої планети, його твори видані багатомільйонними тиражами. Кожен, хто прилучається до поетичного слова Великого Кобзаря, черпає в ньому наснагу для творчості, роздумів про долю свого народу і призначення людини.

Віддаючи шану пам’яті геніального сина України, у ці березневі дні з новою силою усвідомлюємо велич духу і силу могутнього таланту Т.Г. Шевченка.

Сьогодні він разом із нами стоїть твердо за волю України. Проникливо і душевно читають поезії натхненника школярі та дорослі із сіл Переяславське, Сомкова Долина, Соснова, Строкова, Студеники, Семенівка та Леляки. Дослухаймося до звуків рідної мови, всотуймо кожне слово, борімося, і на оновленій землі не буде місця жодному супостату, Нехай Бог помагає Україні, бо за нас Правда, за нас Слава і Воля святая!

https://www.facebook.com/studenykivska.gromada/videos/150264547910279


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь