БЛАГОУСТРІЙ

Дата: 15.03.2023 14:15
Кількість переглядів: 85

ЧАС ПРИБИРАТИ     

 

Фото без описуТрадиційно весняної пори починається період прибирання, озеленення та поліпшення санітарного стану міської територіальної громади.      

           Відповідно до розпорядження сільського голови «Про проведення у 2023 році весняних заходів з благоустрою населених пунктів  Студениківської громади» оголошено початок заходів з благоустрою, озеленення, санітарного очищення території громади.

Фото без опису

Фото без опису

           Метою проведення заходів є забезпечення утримання території населених пунктів громади у належному стані, створення сприятливих умов для життєдіяльності громадян, поліпшення екологічного стану та естетичного вигляду об’єктів Студениківської громади.

           Чистота й порядок у у рідному селі завжди були справою не лише комунальних служб, але і усієї громади.

           Студениківська сільська рада та її виконавчий комітет запрошує кожного прийняти участь у заходах з весняного прибирання наших населених пунктів.

           Закликаємо приєднатись до весняного прибирання підприємців, власників та орендарів торгівельних закладів, працівників бюджетної сфери села, жителів приватного сектору та багатоквартирних житлових будинків. Власників земельних ділянок, паїв, городів, які прилягають до автомобільних доріг просимо привести їх у належний санітарний вигляд.

Не будьте байдужими, приєднуйтесь до спільної справи, адже чистота кожного населеного пункту починається з чистоти у власному подвір’ї, вулиці.    

Щоб зробити вулиці ошатними, а двори доглянутими треба зовсім небагато часу.  Водночас застерігаємо: суворо заборонено палити суху траву, листя, гілки дерев. Відповідно до законодавства такі дії караються штрафами. Спалювання трави, листя, сміття та іншої рослинності заборонено законом та карається штрафом у розмірі від 3060 до 6120 гривень.

Штраф для посадових осіб – від 15 000 до 21000 гривень.

Однак і ці штрафи можуть суттєво збільшитись, якщо спалювання листя призвело до займання лісу, поширення вогню на великій території (поле, луг, пасовища).

Крім усього іншого, є ще й кримінальна відповідальність - у разі, якщо через підпал листя було забруднено довкілля, завдано шкоди людям. За таке правопорушення штраф становитиме від 30 до 60 тисяч гривень або обмеження волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Штрафом у розмірі від 90 до 150 тисяч гривень або обмеження волі на строк від 2 до 5 років карається знищення чи пошкодження лісових масивів, зелених посадок навколо населених пунктів, вздовж залізниці, а також суха трава, рослинність чи її залишки на землях сільськогосподарських призначень.

Якщо ж наслідки були ще серйознішими чи через пожежу загинули люди - можна отримати тюремний термін від 2 до 5 років.

На території Студениківської сільської ради діють «Правила з благоустрою населених пунктів Студениківської громади» та працює інспектор з благоустрою – Василь Петрович Байло.   У разі виявлення випадків спалювання сухої трави прохання звертатися до поліцейських офіцерів громади або інспектора з благоустрою за телефоном: 093-719-62-11.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь