ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ, ПРОВЕДЕНУ СТУДЕНИКІВСЬКОЮ СІЛЬСЬКОЮ РАДОЮ ЗА 2022 РІК

Дата: 28.03.2023 15:14
Кількість переглядів: 289

ЗВІТ

СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ, ПРОВЕДЕНУ СТУДЕНИКІВСЬКОЮ СІЛЬСЬКОЮ РАДОЮ ЗА 2022 РІК

 

Дорога громадо!


Цей мій звіт зовсім не схожий на всі попередні, воно і не дивно. Ще ніколи наша громада і наша держава не потрапляла у такі немилосердні життєві обставини, як у 2022 році. Увесь час нашого розвитку до цього демонстрував стійке зростання надходжень, розвиткові проєкти та можливості для росту. Рік 2022 вивів на перший план зовсім інші вимоги, перед нами стояли зовсім інші виклики. Хочу коротко схарактеризувати помісячно те, що нам доводилося робити. Ми не були господарями обставин, ми йшли вслід за ними та робили усе, щоб пом’якшити удар на населення ситуації, в якій опинилися. До кінця лютого, ми розвивалися у тривозі, у поганих передчуттях, але робили усе від нас залежне, щоб правильно спланувати розвиток. За цей час із громади, відповідно до закону вилучено реверсну дотацію у сумі 2. 5 мільйони гривень.

Перші місяці війни були найважчими., головним своїм завданням ми бачили створення блокпостів, організацію безпекових заходів та задоволення соціальних запитів населення. Опущу безпековий сектор, про це ми поговоримо після нашої перемоги. Березень вивів на передній план питання наявності у мешканців обігових коштів, пошук можливостей безперебійної роботи закладів торгівлі, забезпечення елементарними харчовими продуктами.

Тоді ми змогли оперативно налагодити усі процеси, у співпраці із банківськими установами, завозили готівку для дрібних закладів торгівлі. Виробники м’яса, зокрема «Нива Переяславщини», організували «гарячі лінії» із продажу м’яса напівтушами та великим куском. Я щиро вдячна керівникам закладів торгівлі громади, приватним підприємцям, людям, які вивозили продукти із приватних домоволодінь, нашим виробникам м’ясної продукції, усім жителям, які у скрутний час не залишилися осторонь спільної нашої справи. У березні-квітні гостро стало питання забезпечення ліками, тому наші медичні центри стали осередками гуманітарної допомоги. Із залученням благодійників, окремих організацій та фондів ми змогли організувати забезпечення основними препаратами, дитячим харчуванням, предметами гігієни. Також велика робота була проведена із приймання, розміщення та реєстрації ВПО (внутрішньо переміщених осіб). Для того, щоб люди могли отримувати кошти, їх слід було внести до єдиного реєстру, загалом було зареєстровано в громаді більше  ніж  2, 3 тисячі мешканців. Тому я дякую працівникам ЦНАПу, старостам, адміністраторам сіл за невтомну самовіддану роботу, яка дозволила надати допомогу землякам, постраждалим від повномасштабного вторгнення росії. Наступні місяці були не менш напруженими: ми посилено збирали гуманітарні вантажі для жителів на лінії зіткнення, мешканців деокупованих районів, для воїнів-земляків, які перебувають на передньому краї оборони. Спільними зусиллями ми змогли назбирати кошти на чотири машини для наших вояків. Дві машини придбала для захисників «Нива Переяславщини», на дві інші ми з вами зібрали кошти разом.

Презентація Звіту голови за 2022 рік

Повний текст Звіту голови

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь