БІБЛІОТЕКА СЕЛА СЕМЕНІВКА

Дата: 07.04.2023 15:26
Кількість переглядів: 93

Історична довідка бібліотеки села Семенівка

Фото без опису

Відразу після тяжких років війни 1939-1945 років відновилась бібліотека. Першим організатором післявоєнної бібліотеки був завідуючий сільським клубом Довгоп’ят Микола Миколайович. Микола обійшов все село, від хати до хати, і зібрав невелику кількість книг, які вціліли від війни та пожеж. Люди з радістю віддавали книги, які вони вберегли.

Перший книжковий фонд налічував 250 книг. Книги зберігались у дерев’яній скрині, а потім у залізному сейфі.

В бібліотеці книги ніколи не залежувались. Їх читали довгими зимовими вечорами цілими сім’ями.

 

Фото без опису

 

З 1946 року бібліотека знаходилась в будинку колгоспної контори та сільської ради. Це була хата з глиняною долівкою і вкрита солом’яним дахом. Книжковий фонд мав близько чотирьох тисяч примірників.

Десь з 1952-1953 років збільшився книжковий фонд до шести тисяч примірників бібліотека стала називатись сільською. В ті роки завідуючою бібліотекою працювала сільська вчителька Самійленко Катерина Андріївна . Бібліотека налічувала чотириста читачів.

 

 

В 1967році в Семенівні побудували новий Будинок культури, в якому виділено приміщення для бібліотеки. В 1971 році Катерина Андріївна переїхала в Переяслав-Хмельницький і бібліотеку прийняв Кучер Ростислав Павлович. Книжковий фонд на той час налічував вісім тисяч примірників. Багато зусиль приклав Ростислав Павлович для розповсюдження і збереження літератури. В ті роки він з книгами відвіду4вав ферми, тракторні бригади, автогаражі, щоб працівникам радгоспу було зручніше користуватись бібліотекою.

 


Фото без описуЗ 1990 року завідуючою бібліотеки розпочала працювати Гресько Світлана Олександрівна . В бібліотеці на той час десять тисяч примірників книг.

В бібліотеці постійно проводяться книжкові виставки, презентації нових книг, екскурсії в бібліотеку, дні пам’яті до різних дат, разом з працівниками Будинку культури проводяться літературно-музичні вечори та свята.

Більше десяти років у бібліотеці функціонує куточок старовини, де проводяться години народознавства, вивчаються побут та ремесла нашого села.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь