ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 25.01.2024 08:24
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Управління інформаційної взаємодії

04151, м. Київ – 151, вул. Святослава Хороброго, 5а

телефон (факс) 246-23-40

 

За 2024 рік з податку на нерухомість слід звітувати за новою формою

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що наказом Мінфіну  від 26.09.2023 №519 внесені зміни до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (наказ №519 зареєстровано в Мін'юсті України 10 жовтня 2023 року за номером 1767/40823).

Нова форма декларації набрала чинності 24 листопада 2023 року,  отже Податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2024 рік подається за оновленою формою – електронний ідентифікатор форми J0302107.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Для яких платників у 2024 році  діє мораторій на проведення перевірок

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що відповідно до змін, внесених Законом України від 09.11.2023 № 3453-IX до Податкового Кодексу та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок, у 2024 році  мораторій на проведення перевірок не скасовується для:

  • платників єдиного податку І та ІІ груп - до 01 грудня 2024 року
  • платників, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або територіях де ведуться бойові дії (з певними виключеннями). 

Рівні сплати відповідного податку по галузях та показники середньої заробітної плати у відповідній галузі за регіонами, сформовані на основі показників за підсумками 2021 календарного року, публікуються на офіційному веб-сайті ДПС протягом 10 календарних днів з дня набрання чинності Законом (до 18 грудня 2023 року).

При формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок на 2024 рік враховуються також показники позитивної динаміки рівня сплати податків у 2023 році.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

 «Калькулятор податку на майно»

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що Державною податковою службою України розроблено зручний сервіс для фізичних осіб – «Калькулятор податку на майно», що розміщений на вебпорталі Державної податкової служби України у блоці «е-сервіси».

«Калькулятор податку на майно» надає громадянам можливість самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Доходи та витрати ФОП на загальній системі оподаткування

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що об’єктом оподаткування у ФОП загальної системи оподаткування є  чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручкою у грошовій/негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю  ФОП - п.177.2 ст.177 ПКУ.

Перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів ФОП від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, визначений п.177.4 ст.177 ПКУ:

- вартість сировини, матеріалів, товарів, що є основою для виготовлення (продажу) продукції/товарів, робіт/послуг, палива й енергії, будівельних матеріалів, запасних частин, тари - п.п.177.4.1 п.177.4 ст.177 ПКУ;
- витрати на оплату праці ФО, що перебувають у трудових відносинах з таким ФОП - абз. перший п.п.177.4.2 п.177.4 ст.177 ПКУ;

- обов’язкові виплати, внески платника на обов’язкове страхування життя або здоров’я працівників - абз. другий п.п.177.4.2 п.177.4 ст.177 ПКУ;

-    суми податків, зборів, пов’язаних з проведенням господарської діяльності ФОП (крім ПДВ, акцизного податку, ПДФО з доходу від господарської діяльності, податку на нерухоме майно з  житлової нерухомості); суми ЄСВ; платежі за одержання ліцензій - п.п.177.4.3 п.177.4 ст.177 ПКУ;

- інші витрати, пов’язані з веденням господарської діяльності, які не зазначені в п.п.177.4.1 – 177.4.3 п.177.4 ст.177 ПКУ (витрати на відрядження, послуги зв’язку, реклами, плати за розрахунково-касове обслуговування, на оренду, ремонт, експлуатацію майна, що використовується в господарській діяльності, транспортно-експедиційні та інші послуги, пов’язані з транспортуванням продукції (товарів), вартість придбаних послуг, прямо пов’язаних з виробництвом товарів, виконанням робіт, наданням послуг - п.п. 177.4.4 п. 177.4 ст. 177 ПКУ.

ФОП на загальній системі оподаткування мають право включати до складу витрат, пов’язаних з провадженням господарської діяльності, амортизаційні відрахування з відповідним веденням окремого обліку таких витрат - п.п. 177.4.6 п. 177.4 ст. 177 ПКУ.

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь