ЗВІТ ГОЛОВИ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ПРО РОБОТУ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2023 РІК

Дата: 03.04.2024 14:04
Кількість переглядів: 25

ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ, ПРОВЕДЕНУ СТУДЕНИКІВСЬКОЮ СІЛЬСЬКОЮ РАДОЮ ЗА 2023 РІК

Частина дев’ята

Основні показники роботи

відділу архітектури та будівництва,

житлово-комунального господарства,

інвестицій та соціально-економічного розвитку

виконавчого комітету Студениківської сільської ради за 2023 рік
Фото без опису

 

За звітний період відділом виконувались роботи по забезпеченню функціонування всього містобудівного процесу відповідно до затвердженого плану роботи та положення про відділ архітектури та будівництва, житлово-комунального господарства, інвестицій та соціально-економічного розвитку.

 

Відділом архітектури та будівництва, житлово-комунального господарства, інвестицій та соціально-економічного розвитку надається 8 адміністративних послуг, за звітний період було опрацьовано та  надано 36, з яких:

  • будівельних паспортів забудови земельних ділянок – 2;
  • містобудівних умов та обмежень – 7;
  • паспортів прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності  –  10;
  • висновків по погодженню  проектів землеустрою – 1;
  • присвоєно (змінено) адрес об’єктам нерухомого майна – 9;
  • надано дозволів на підготовку вихідних даних на проектування (містобудівні умови та обмеження) – 5;
  • проведено розроблення детальних планів території для будівництва обєктів– 2.

Із 15.06.2023 року у зв’язку із запровадженням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва відділом було опрацьовано запит до ДП «Дія» для надання доступу до ЄДЕССБ та надано доступ де створювалась та видавалась містобудівна документація виключно через систему, а саме: містобудівні умов та обмеження, внесення змін та підтверджень до містобудівних умов та обмежень, будівельні паспорти забудови земельних ділянок. Через ЄДЕССБ отримувались повідомлення на проведення будівельних робіт та дозволи про завершення їх.

Стосовно Закону України № 2486-ІX від 29 липня 2022 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій» щодо створення Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиного державного реєстру адрес, Реєстру будівель та споруд у складі ЄДЕССБ на 01.01.2024 року підключено відповідальну особу до офіційного телеграм-каналу проекту та освітнього телеграм-чат бота, пройдено навчання та отримано сертифікат про успішне завершення програми навчання з наповнення єдиного державного реєстру адрес.

Підключено відповідальну особу до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки та вносяться необхідні дані при розробленні детальних планів території.

Проведено доступ та підключення до проекту Державної цифрової екосистеми управління відновленням DRIM.

При територіальній громаді Студениківської сільської ради був створений Комітет забезпеченості доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

За 2023  рік відповідно до рішень сесії сільської ради було надано дозволи на розробку детальних планів території на об’єкти нерухомості щодо зміни цільового призначення земельних ділянок та з метою уточнення містобудівних умов та обмежень, з них– 2 детальних планів територій  затверджені рішенням виконавчого комітету, як такі, що відповідають ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану території».

Відповідно до Постанови КМУ від 25.05.2011 р. №555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» було організовано та проведено 2 засідання громадських слухань по розгляду проектів містобудівної документації – детальних планів територій.

На території Студениківської громади реалізовано проекти будівництва, реконструкції та капітального ремонту, зокрема:

-проведено капремонт доріг в селах Пристроми, Студеники, Соснова, Козлів, Строкова, Переяславське, Семенівка, Леляки;

- проведено капремонт Переяслівської гімназії та благоустрій її території;

- пробурено три бювета;

- побудовано мультифункціональний майданчик в с.Пристроми;

- капремонт приміщень Семенівського дошкільного закладу;

- проведено капремонт котелень Студенівського ліцею та будинку культури в с.Переяславське;

- проведено капремонт Алеї благоустрою в парку с.Студеники.

Внесено до співфінансування до Програми з відновлення України об’єкт будівництва «Капітальний ремонт щодо покращення енергозбереження будівлі Семенівської гімназії за адресою: Київська область, Бориспільський район, с.Семенівка, вул.Центральна, 1»

Підготовлено 18 проектів рішень з питань містобудування та архітектури, благоустрою території, присвоєння та упорядкування адрес об’єктам нерухомості.

Також протягом зазначеного періоду працівниками відділу була проведена наступна робота:

  • вивчався моніторинг змін у законодавстві;
  • постійна участь у роботі адміністративної комісії;
  • прийнято участь у тренінгах для уповноважених органів містобудування та архітектури на тему: «Основи роботи з Єдиною державною електронною системою у сфері будівництва» та «Основні положення ведення містобудівного кадастру»; щодо створення «Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиного державного реєстру адрес, Реєстру будівель та споруд».
  • постійно проводились консультації громадян за усними зверненнями з питань, що відносяться до компетенції відділу.

 

Служба у справах дітей

Фото без опису

      На первинному обліку служби перебуває 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 6 проживає на території Студениківської ТГ в сім’ях опікунів, 9 дітей проживають на інших територіях, з них 6 осіб в сім’ях опікунів, 1 дитина - в дитячому будинку сімейного типу, 1 дитина тимчасово влаштована в родину знайомих (наразі триває процес по передачі під опіку), 1 дитина навчається ЦПТО. Також на обліку служби перебуває 5 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Регулярно проводиться контроль за умовами проживання дітей вищевказаних категорій.

       Одним з напрямків роботи служби у справах дітей є організація та проведення комісій з питань захисту прав дитини. Протягом звітного періоду проведено 9 засідань, де було розглянуто 18 питань та прийнято відповідні рішення з приводу доцільності позбавлення батьківських прав, захисту майнових прав дітей, затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.

       Впродовж року за позовом органу опіки та за участі служби у справах дітей було позбавлено батьківських прав дві особи відносно однієї дитини за неналежне виконання батьківських обов’язків. Начальником ССДС взято участь у 8 судових засіданнях Переяслав-Хмельницького міськрайсуду.

       Найбільш ефективними заходами попередження дитячої бездоглядності, будь-яких проявів жорстокого поводження з дітьми, є проведення профілактичних рейдів – виїздів. З метою обстеження умов проживання дітей в сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, виявлення сімей, де батьки не виконують належним чином батьківських обов’язків, протягом 2023 року службою у справах дітей спільно з поліцейськими офіцерами громади були проведені 34 рейдів-виїздів та складено 21 актів обстеження умов проживання дітей. В ході проведення рейдів батькам роз’яснювалися їх права та обов’язки щодо виховання дітей, забезпечення належних умов для їхнього проживання, навчання, фізичного та морального розвитку, доводилось до відома законодавство щодо адміністративної, кримінальної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Одночасно проводиться індивідуальна інформаційно-роз’яснювальна робота з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах.

        Також проводиться профілактична робота із запобігання домашньому насильству стосовно дітей і за участю дітей, булінгу (цькуванню).

        Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2005 року № 823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку» одній дитині виплачена одноразова грошова допомога у розмірі 1810 грн. та одноразова грошова допомога випускнику навчального закладу у розмірі 16 998, 00  грн. Також до Дня усиновлення, Дня Святого Миколая та відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, діти отримали привітання та подарунки.

За сприянням Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної (військової) адміністрації у 2023 році було оздоровлено 13 дітей пільгових категорій  нашої громади (надано безкоштовні путівки).

З часу існування громади висаджено 14 га лісу, за 2023 рік -2 га лісу

 

2023 рік мав бути для громади роком економічно-соціального розвитку, роком реалізації цільових програм, роком зміцнення інфраструктури та матеріальної бази. Але триває боротьба за нашу незалежність.

 

Захист свободи та територіальної цілісності відтіснив на другий план реалізацію проектів і задумів.

Хочу подякувати усім, хто долучається до волонтерської роботи та допомоги Збройним силам України, нашим Захисникам та Захисницям.

Фото без опису

Як ніколи ми єдині і об'єднані. Першим загиблим учасником АТО став мешканець села Переяславське Олександр Миколайович Чебаненко у 2014 році.

За 2022 рік маємо великі втрати: восьмеро наших дорогих синів стали Ангелами Безсмертя, поклавши свої молоді життя за свободу і незалежність рідної землі - Богдан Степанович Близнюк, Артур Анатолійович Ушко,  Ярослав Юрійович Муха, Мухаммед(Михайло) Різдванович Ібрагімов, Олег Володимирович Романенко,  Олег Васильович Гордієнко, Олександр Олександрович Мисан,  Володимир Вікторович Левчук.

          За 2023 рік ми втратили ще п’ятьох:   Олег Анатолійович Садик, Юрій Миколайович Саврась, Володимир Васильович Гордієнко, Валентин Сергійович Голуб, Владислав Вікторович Крутов.

   Троє вважаються  зниклими безвісти: Олександр Олексійович Ковальський, Юрій Іванович Близнюк, Олександр Михайлович Кирильчук.

   Уже в січні цього року ми втратили ще одного захисника з села Переяславське – Валентина Олександровича Льодового. 

   А  Василь Григорович Хмельницький з с. Пристроми вважається зниклим безвісти.

Пам’ятаємо кожного, низько кланяємось родинам загиблих Героїв! Ми разом, ми єдині і непереможні у нашій боротьбі за свободу України! Твердо віримо у Перемогу! Робимо усе заради нашої Перемоги

 

Від імені сільської ради, депутатського корпусу та виконавчого комітету особливо хочу подякувати усім мешканцям громади за патріотизм, жертовність та силу духу.

Віримо в Перемогу, своєю працею наближаємо Перемогу.

                                  

                                    Слава Україні!

Марія Лях.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь