ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ

Дата: 03.04.2024 14:11
Кількість переглядів: 38

ВРУЧИЛИ НАГОРОДУ РІДНИМ ГЕРОЯ ЮРІЯ САВРАСЯ

Фото без опису

 Ці квітневі дні особливі для Київщини.

Київська область – одна з перших прийняла на себе удар російських загарбників. Російські колони йшли на нашу столицю з півночі, несучи смерть і руйнування. Воєнні дії на Київщині тривали понад місяць. 15 територіальних громад Бучанського, Вишгородського та Броварського районів опинилися під окупацією – це 270 населених пунктів Київської області

Сили Оборони дали потужну відсіч ворогу. 2 квітня 2022 року ми усі дізналися, що Київщина нарешті звільнена від російської навали.

Для більшості жителів області 2022 рік став найстрашнішим в житті. Після себе загарбники залишили могили, катівні та руїни. За час окупації загинули 1370 жителів Київщини, з них - 714 закатовані.

Завжди пам’ятатимемо героїчний опір Збройних Сил України, тероборонців, місцевих жителів, які пліч-о-пліч з військовими стали на захист держави. 

Звільнення Київщини стало символом та запорукою віри в перемогу України. 

До другої річниці визволення Київщини у Переяславі біля пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО (ООС) та Алеї Героїв провели мітинг. Люди прийшли вклонитися пам’яті Героїв, які віддали своє життя за незалежність рідної України. Прообразом для скульптури воїна на пам’ятному знаку загиблим воїнам АТО став наш земляк із села Переяславське Олександр Чебаненко.

На урочистостях орден «За мужність» ІІІ ступеню вручили рідним загиблого Героя Юрія Саврася із села Пристроми.

 

Фото без опису

Нагороди вручив начальник групи документального забезпечення першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, майор Андрій Загнойко.

Юрій Миколайович Саврась народився 4 серпня 1968 року у селі Високе Бериславського району Херсонської області у родині сільської інтелігенції. Навчався у місцевій школі, згодом родина переїхала до села Ольгівка. Закінчив Херсонський сільськогосподарський інститут за спеціальністю зоотехнік. Рано втратив дружину, залишився з двома дітьми. У зрілому віці доля зробила йому справжній подарунок, він після багатьох років самотності зустрів свою єдину та переїхав до села Пристроми. Нею стала Тетяна Криворучко, саме вона отримувала нагороду.

Воєнний шлях солдата Юрія Саврася, водія 2 автомобільного взводу підвозу боєприпасів батальйону логістики, розпочався 24 лютого 2022 року. Потім були бої  у Мар’їнці, Авдіївці, Курахові, був сержантом і командиром відділення. Після контузії переведений до батальйону логістики. Загинув 13 липня 2023 року під час виконання завдань біля населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області. 19 липня 2023 року його поховали на кладовищі у селі Пристроми

Юрій Миколайович Саврась нагороджений нагрудним знаком ветеран війни та орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Жоден захисник не буде забутий, кожне ім’я написане золотом, вічною буде наша шана, незгасимою у віках – пам’ять!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь