ОСВІТА

Дата: 10.04.2024 11:42
Кількість переглядів: 14

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: ДО КІНЦЯ РОКУ НА КИЇВЩИНІ В РАМКАХ РЕФОРМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ СТВОРЯТЬ 25 ОПОРНИХ КУХОНЬ

Фото без опису

До кінця року на Київщині в рамках реформи шкільного харчування створять 25 опорних кухонь. Основна мета – збільшити кількість дітей, які охоплені щоденним  гарячим  шкільним харчуванням. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко після онлайн-наради за участі першої леді України Олени Зеленської, заступника голови Офісу Президента Олексія Кулеби, членів уряду та голів обласних адміністрацій щодо  реалізації реформи на місцях.

«На сьогодні 12 опорних кухонь, які організовані в області, готують обіди для школярів не лише своїх закладів. Їх послугами охоплена 51 школа Київщини. Реформа шкільного харчування щодня здобуває все більше прихильників. Як нагодувати дитину смачно, а головне здоровою їжею? Модернізація харчоблоків та обладнання, навчання персоналу та збалансоване меню. Це те, без чого успішні зміни неможливі», – додав Руслан Кравченко.

Київщина вже оновила обладнання у 135 школах, створила 3 кулінарні хаби, організувала навчання для понад 2 тис працівників харчоблоків, медсестер, керівників закладів освіти. У Бучі завдяки меценату Говарду Баффету збудували фабрику-кухню, яка вже доставляє харчування до чотирьох шкіл, згодом їх кількість збільшиться.

«Кількість учнів, які мають змогу безкоштовно харчуватися, вже зросла на 30% у порівнянні з початком навчального року. Продовжимо модернізувати харчоблоки. Цьогоріч обладнання оновимо у 34 школах. Крім того, до кінця року завершимо навчання 100% працівників шкільних харчоблоків та 30% працівників дитсадків»,  – наголосив начальник КОВА.

Модернізація харчоблоків торкнеться і дитячих садків. В першу чергу, планується оновити обладнання в закладах, де будуть опорні кухні, які готуватимуть і для інших дитсадків. За 5 років планується здійснювати доставку їжі до 140 дитсадків з наповнюваністю 1-2 групи.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь