ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 12.04.2024 19:53
Кількість переглядів: 27

Конгрес місцевих та регіональних влад
Фото без описуПрезидент України Володимир Зеленський, під головуванням якого 12 квітня відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, виступив перед учасниками заходу.

Він наголосив, що це засідання відбувається на тлі серйозних викликів і загроз, які постали перед країною.

Однією з ключових проблем наразі є енергетика, адже ворог систематично нищить обʼєкти енергетичної інфраструктури. Тому Володимир Зеленський закликав вже готуватися до опалювального сезону.

«Російські терористи намагаються вибити нашу енергетичну систему. І це виклик, на який ми всі разом маємо дати відповідь. Звичайно, перший пріоритет – це ППО та постачання усього необхідного енергетичного обладнання. Цим ми займаємось. Але вже зараз в кожній громаді України має бути чітке розуміння того,  що потрібно для підтримки. І вже зараз на всіх рівнях маємо починати готуватись до наступного опалювального сезону – і громади, і урядовці, і відповідні компанії», – сказав глава держави.

Ще однією з проблемних точок є ситуація з допомогою від міжнародних партнерів. Адже наразі частина обіцяної допомоги гальмується. Саме тому необхідно збільшувати власні можливості всередині країни та зміцнювати співпрацю з партнерами. 

Президент також підкреслив, що громадам варто забезпечувати і підтримувати економічну активність, адже це сприяє створенню нових робочих місць. 

«Економічна сила – це одна з основ оборони. Урядовці працюють над тим, щоб розширити відповідні програми економічної підтримки. Потрібно якнайбільше прямої комунікації між Урядом, бізнесом і громадами. Маємо підтримати все те, що може зміцнити Україну», – зазначив Володимир Зеленський. 

Крім того, Президент звернув увагу на діяльність, яку має здійснювати кожна громада для здобуття перемоги. 

«Ми не повинні втрачати час і проявляти слабкість. Ми маємо якнайбільше захистити життя наших людей від російського терору. Сприяйте розвитку всіх оборонних виробництв. Кожна ефективна розробка, вся українська зброя мають значення. Усього, що потрібно обороні, має бути максимум. Максимум має бути й звичайної економічної активності, яка дає людям роботу та забезпечує податками і зборами бюджети. І, будь ласка, у кожній громаді проявляйте максимальну увагу до наших воїнів, які проходять лікування після поранень та реабілітацію, підтримуйте сімʼї наших воїнів, які зараз на фронті, та усіх, хто дійсно допомагає обороні», – закликав Володимир Зеленський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь