ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 17.08.2020 12:24
Кількість переглядів: 288

ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ГОТОВІ

Фото без опису
Особливі умови, у яких наразі працюють заклади бюджетної сфери, наклали свій відбиток і на найбільш тривожний для очільників шкіл виклик — перевірку готовності освітніх закладів до зустрічі школярів.
Зазвичай ціле літо технічні працівники, завгоспи, директори шкіл та садочків опікуються прибиранням, фарбуванням, ремонтом. У цьому році ситуація із коронавірусом змінила звичний стан речей, але скільки не перебувай на карантині, справи самі по собі не зробляться. Отож і працювали усі не покладаючи рук.

Фото без опису
У традиційному серпневому об’їзді, окрім очільників закладів, голови Студениківської ОТГ Марії Олександрівни Лях, керівника відділу освіти Людмили Олексіївни Шевченко, відповідального за газове господарство Василя Петровича Манова брали участь ще дві поважні особи — представники Держпродспоживслужби – Жовнерчук Микола Леонідович, провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Переяслав-Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Кузьменко Владислава Анатоліївна, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини цього ж відділу. Працівники виконують функції колишньої санстанції, яка наразі реорганізована у Держпродспоживслужбу та відстежують дотримання санітарно-гігієнічних правил у закладах освіти.
Розпочали огляд зі Студениківського опорного закладу. У школі будівельники практично завершили перекриття даху. Всі класи відремонтовані та готові прийняти школярів. Наступний етап — ремонт їдальні. До вересня усі роботи будуть завершені. Детально про готовність школи розповімо після завершення будівельних робіт.
Наступним був дошкільний заклад «Малятко». І директор закладу Наталія Тарасенко, і вихователі на карантині часу не гаяли і створили для малят справжню казкову країну. Тут і малюнки, і вироби «умілих ручок» вихователів і навіть спеціальна метеликова кімната для релаксу із лавочкою для усамітнення. А от від килимів, любовно розісланих для малюків, доведеться відмовитись. Також відвідувачів «Малятко» зустріло новесенькою кухнею, яка просто блищить і сяє чистотою. Біла плитка до самої стелі, плити, новий посуд, дошки, шафи – приміщення кухні просто не впізнати. Кухарі не можуть надивуватися: як це у таких гарних умовах працювати. А голова громади Марія Олександрівна зауважує, що такою буде кожна кухня у дитячих закладах громади, Просто треба трохи більше часу.
Любовно пофарбовані також дитячі майданчики
Представники Держпродспоживслужби наголошують, що кожен заклад повинен розробити власний алгоритм роботи, починаючи від прийняття дітей. Батькам суворо заборонено заходити до дошкільного закладу. Дитину передають вихователям біля входу. Тут же вимірюють температуру безконтактним термометром і якщо вона нижче 37, 2 градуси, то приймають дитину до садочка. Температурний скринінг проводитимуть чотири рази на день. Табу на килими, м’які іграшки та рушники і тому відразу по об’їзду було ухвалено рішення про придбання електросушилок для рук, вони будуть розміщені перед їдальнями та у санітарних кімнатах. Також для миття будуть засоби із дозатором замість мила, а у спальнях діти спатимуть через одне ліжечко, щоб тримати дистанцію. Так само по одному сидітимуть під час занять та у їдальні. Значно збільшиться час для прогулянок на свіжому повітрі. Через кожні дві години приміщення прибиратимуть та дезінфікуватимуть щовечора, також санітарну обробку проходитимуть усі іграшки. Дітей максимально розводитимуть на різні входи та напрацюють окремі графіки прийняття малечі для кожної групи, Крім того, у кожному закладі слід виготовити окремі закриті контейнери для використаних масок. А от персонал перевірятимуть заздалегідь. Не дивлячись на відтермінування медогляду, його обов’язково повинні пройти до 1 вересня кухарі освітніх закладів. Побільшає і писанини, бо усі результати температурного скринінгу та обробки приміщень слід заносити до окремих журналів.
Також перевірено котельні усіх закладів, члени комісії відзначили добрий стан приміщень та обладнання, але тут нічого дивного і немає, бо всі вони із новими твердопаливними котлами, газові залишилися, як резервні.
Потім було оглянуто медичний заклад та Пункт базування екстреної медичної допомоги, обидва заклади до зими готові.

Фото без опису
У селі Преяславське оглянули дошкільний заклад та школу, дали необхідні рекомендації. Адміністрація школи та педколектив вживатиме всіх заходів, щоб зменшити контактність учнів під час занять та на перервах. А от температурний скринінг для школярів – це турбота батьків, так само, як і забезпечення захисними масками.
У Сосновій, де у дошкільному закладі всього очікується 20 діток, забезпечити дотримання карантинних вимог буде значно легше. Також відзначено, що до початку нового навчального року встановлено та огороджено новий ігровий майданчик, так що зі збільшенням прогулянок на свіжому повітрі проблем не буде.

Фото без опису
У селі Сомкова Долина комісія оглянула приміщення нової котельні, яке просто сяло чистотою та порядком, так само як бібліотека та клуб.
« Сьогодні ми пересвідчилися, що освітні заклади до роботи із дітьми готові, залишилося отримати нові меблі для НУШ, завершити ремонт даху опорного закладу та їдальні, по можливості ще до зими перекрити дах дитячого садочка у селі Переяславське, поставити електросушилки для рук та зробити місячний запас мийних засобів та дезінфектантів. Також можна сказати, що ми готові до початку опалювального сезону, слабких місць перевірка не виявила, залишилося додати до цього щоденну увагу до самопочуття дітей— батьків, пильність вчителів та вихователів і хоч якусь маленьку обачність дітей і тоді ми точно навчимося жити в умовах коронавірусної реальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь