ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 30.12.2021 12:07
Кількість переглядів: 221

ТУТ ЛІКУЮТЬ ТЕПЛОМ

Амбулаторія – особливе місце. Усі ми знаємо, що у цих стінах люди очікують отримати діагноз, призначення, допомогу, а ще обов’язково тепло і підтримку. Часто саме вони, наряду із ліками, допомагають одужати. Але сьогодні ми не про душевне тепло, яке медичні працівники щедро дарують своїм пацієнтам у селі Соснова, ми про тепло у буквальному розумінні, бо в Амбулаторії встановлюють новий котел.
Фото без опису

На час наших відвідин на дверях Амбулаторії оголошення, що заклад не працює через заміну котла. Та це нагорі не працює, а внизу, у топковій, ще і як працює! Окрім працівників монтажної організації, тут і відповідальний за газове господарство по громаді Василь Петрович Манов, і голова громади Марія Олександрівна Лях, а староста Валентин Іванович Миколаєв поїхав у Переяслав по запчастину, якої бракує.

«Енергозабезпечення – одне із ключових завдань, яке взялася виконувати громада із найпершого дня існування. Нинішня ситуація із газом тільки зайве підтвердження тому, що стратегія та курс на енергоощадність і пошук альтернативних джерел енергії, були обрані правильно. Наразі усі медичні заклади, окрім ФП села Козлів, позбулися залежності від газу.

У перші роки ми замінили опалення у медзакладі села Студеники, торік модернізували теплотрасу та змінили котел у Сомковій Долині. Дві нові Амбулаторії у Переяславському та Пристромах у нас на електроенергії, Амбулаторію у Семенівці забезпечили новим твердопаливним котлом у цьому році, а приміщення котельні перекрили.

У селі Соснова твердопаливний котел був встановлений, але ККД(коефіцієнт корисної дії) його становив 50%, а 50 вилітало у трубу. Щойно придбаний котел значно ефективніший, із запасом потужності, сучасний і автоматизований. Його ККД 95% і він не потребує постійного перебування оператора біля котла, достатньо раз на три години підкидати дрова. Котел здатен набирати потрібну температуру впродовж 40 хвилин, тому оператор може приходити за годину до початку роботи закладу. Вночі котел буде підтримувати оптимальну температуру для обігріву приміщення. Трубу утеплять і сьогодні котел почне працювати, а монтажники перевірять усі з’єднання і його роботу. Монтують обладнання наші давні партнери, переяславська фірма «Спецгазмонтаж». Практично усі серйозні об’єкти у громаді монтували саме вони, ми працювали із цією організацією ще коли я була директором Студениківської школи, і тоді, і зараз - жодних проблем не було. Вони робили теплотрасу школи та встановлювали новий котел Амбулаторії у Семенівці, адмінприміщення у Сомковій Долині, тому я переконана у професіоналізмі та великому досвіді роботи підрядників.

До цього хочу лише додати, що тільки на електроенергію по громаді у грудні витрачено понад 800 тисяч гривень, на газ – 305 тисяч (ми платимо 16, 5 гривень за куб), на дрова – у десятки разів менше, окрім того, ми ефективно використовуємо сухе гілля, перероблене на щепу», - зазначила Марія Олександрівна.

На час нашого приїзду монтажник Петро якраз «робив мізки», навколо кипіла робота, а за кілька годин староста уже надіслав фото котла у роботі. Крок за кроком громада наближається до енергонезалежності, а у закладах бюджетної сфери стає тепло і комфортно.

Фото без опису

Не раз чули схвальні відгуки від мешканців села Соснова і про роботу лікаря Миколи Миколайовича і про роботу медичного персоналу Амбулаторії, про гарне, тепле ставлення до людей, тепер воно стане значно теплішим, бо температура у приміщенні підвищиться. Нехай це буде єдине підвищення температури, яке загрожує жителям села Соснова, а медики нехай і далі лікують всіма доступними способами, в тому числі й теплом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь