БЕЗПЕКА ГРОМАДИ

Дата: 20.01.2022 10:55
Кількість переглядів: 146

БЕЗПЕКА - ТУРБОТА СПІЛЬНА

Оперативна нарада у голови Студениківської громади Марії Олександрівни Лях була присвячена злободенним проблемам і стосувалася безпеки громади.

Здається, встановили камери відеоспостереження у всіх населених пунктах, вивели їх на пульт, маємо двох поліцейських офіцерів громади, а нещодавно отримали цілий ряд зухвалих крадіжок. Соціальні мережі горять від гнівних коментарів і претензій до всіх у громаді, хто був «зобов’язаний уберегти майно», і кого тільки не звинувачують у бездіяльності!

Фото без опису

Отож, аби розібратися із питаннями голова громади і скликала нараду. Присутні обидва поліцейські офіцери громади: Руслан Хоменко й Микола Нестеровський та очільник центру Безпеки Василь Байло. Розмова була довга і нелегка. Зрештою знайшли вузькі місця і внесли важливі корективи у роботу, які розголошувати не будемо. Як доводить практика, що нині дописи у Фейсбуку читають не тільки добропорядні громадяни, але і ті, хто охоче скористається будь-якою інформацією задля наживи. Водночас із інформації поліцейських можемо зробити певні висновки: крадії дуже добре поінформовані щодо всього – починаючи від камер і поліцейських, і завершуючи відсутністю господарів будинків (тут не обійшлося без «своїх»); проникали у будинки зі сторони лісу чи городу; найчастіше «відтискали» металопластикові вікна; хоча було немало шуму – навіть працювала «болгарка», але жоден із сусідів «нічого не чув» і т. д.

«Дуже прикро і неприємно, що такі події відбуваються у громаді, але зараз треба разом подумати про те, як цього не допустити у майбутньому. Для цього насамперед слід об’єднати зусилля всіх жителів громади. Шкода, що обидва офіцери громади захворіли одночасно, але це людський фактор і від цього ніхто не застрахований. Ми напрацювали алгоритм дій і розуміємо, як підсилити оборону. Але наразі також зрозуміли, що із ситуацією можна впоратися тільки разом, всім миром. Це питання винесемо на обговорення виконкому і сесії, порадимось і ухвалимо необхідні рішення. Велике прохання до всіх жителів, якщо ви побачили чужі підозрілі машини, мікроавтобуси( збирачів металобрухту, міняйлів, покупців насіння, горіхів, пір’я іт.д.), то відразу телефонуйте поліцейським офіцерам: Руслан Іванович Хоменко – 093- 050-63-16; Микола Борисович Нестеровський - 093- 613 – 98 -61.

Сьогодні маємо розуміти тільки одне - позбутися лиха зможемо лише разом. Телефонуйте старості, поліцейським офіцерам, мені, щоб разом протистояти злу», - зазначила Марія Олександрівна.

Поліцейські офіцери громади звертаються до всіх жителів із проханням про співпрацю: якщо вам відомі якісь деталі, щодо вчинених злочинів, прохання повідомити, анонімність при цьому буде збережена. Також поліцейські готові співпрацювати і допомагати усім жителям громади.

Зокрема можна скористатися рекомендаціями правоохоронних органів щодо захисту житла та майна від зловмисників:

- Встановлення охоронної системи сигналізації залежить від складності, типу датчиків та ступеня надійності, від цього ж залежить і вартість. Також серед видатків — щомісячна плата за охорону житла. Для цього можна обрати державну позавідомчу охорону чи охоронну фірму «Альфа- Безпека», яка базується на території громади, у Студениках. Ми дізнавалися орієнтовну вартість цієї послуги, вона становитиме від 500 гривень на місяць. Звичайно, доведеться витратити трохи більше під час первинного встановлення сигналізації. Також вищевказана охоронна фірма продовжує співпрацювати із керівництвом громади, старостами та громадянами і надавати допомогу за потребою. Телефон для зв’язку: 050-932-60-79 Юрій Михайлович. Як зазначає очільник фірми за час співпраці у Студениківській громаді жоден із об’єктів охорони не був пограбований. Фірма також несе матеріальну відповідальність за майно під охороною у межах 60 тисяч гривень;

- Не потрібно хвалитися новими придбаннями або планами на найближчу відпустку. Навіть друзі, абсолютно не припускаючи того, можуть «навести» злодія, поділившись свіжими новинами про вас зі своїми знайомими, для яких це може послужити керівництвом до злочинних дій. Ніхто не говорить вам жити затворником, але зайва відвертість – не завжди корисна;

- Не поширюйте інформацію про себе і в соціальних мережах. Злодії також можуть бути активними користувачами Інтернету;

- Забудьте про те, щоб навіть іноді класти ключі від будинку у домовлене місце;

- Встановіть віконні решітки, датчики руху(вартість від 200до 600 гривень) , охоронну сигналізацію – ревун (вартість від 200 гривень), щоб спричинити якомога більше шуму і привернути увагу:

- Не тримайте гроші в одному місці, краще на банківській картці, або кількох різних, навіть, якщо це невелика сума;

- Перед виходом завжди перевіряйте, чи закриті вікна і кватирки. А на період тривалої поїздки непогано б закривати вікна шторами, щоб укрити від цікавих поглядів обстановку у вашому домі;

- Якщо ви їдете надовго, попросіть сусідів наглядати за будинком, взагалі дружіть із сусідами, це не тільки приємно, але і корисно. Попросіть регулярно забирати з поштової скриньки вашу кореспонденцію;

- За кордоном практикують страхування майна, це теж капіталовкладення, але менші, аніж втрати від крадіжок. Орієнтовно вартість страхового полісу на рік 1600 гривень на будівлю більше 100 метрів квадратних та майно. Максимальна сума відшкодування – 500 тисяч гривень. На ваш розсуд це може бути будь-яка обрана вами сума відшкодування, тоді і вартість полісу буде меншою.

Отож, вислухавши усі сторони, висновок напрошується наступний: не панікуємо, максимально об’єднуємо зусилля і співпрацюємо із поліцейськими офіцерами, повідомляємо про всі підозрілі машини чи людей, допомагаємо сусідам і вживаємо усіх заходів, щоб убезпечити своє майно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь