БЕЗПЕКА ГРОМАДИ

Дата: 09.06.2022 15:40
Кількість переглядів: 253

УВАГА! ВИСОКА ВІРОГІДНІСТЬ ПОЖЕЖ!

Фото без опису

Зовсім поруч за кілька сотень кілометрів на всю лютує війна. Російські ординці нещадно знищують нашу землю. Виникають пожежі, горить нажите важкою працею майно, палають поля і ліси. Те, що наша громада є відносно спокійною, ніяк не означає, що можна нехтувати безпекою. Особливо у розпал жарких літніх днів. У зв’язку із підвищеною температурою повітря та загрозою виникнення пожеж, з метою недопущення трагедії слід звернути особливу увагу на дотримання наступних вимог пожежної безпеки:

— Не кидайте НЕ загашені недопалки та сірники в траву;

— Не розводьте багаття поблизу будівель і споруд, а також в лісопаркових зонах;

— Не залишайте кинутими на вулиці пляшки, бите скло, яке, перетворюючись на сонці в лінзу, концентрує сонячні промені до спонтанного загоряння трави;

— Не користуйтеся мангалами і іншими пристосуваннями для приготування їжі посеред густої рослинності  і без нагляду;

  • Не відвідуйте ліс, де може бути небезпечно під час воєнного стану:

— Не залишайте промаслений або просочений бензином, гасом і іншими горючими речовинами обтиральний матеріал;

— Не користуйтеся піротехнічними виробами;

  • Не піднімайте незнайомі предмети, вони можуть бути вибухонебезпечними;

— Суворо припиняйте пустощі дітей з вогнем.

Особливе прохання до керівників сільськогосподарських підприємств: ворог використає найменшу можливість, щоб залишити Україну без урожаю, тому просимо влаштувати чергування бочки із водою для екстреного використання у разі необхідності; продовжити практику оборювання, обкошування полів, перевірити надійність роботи іскрогасників на техніці. Зокрема заборонено:

—        заправляти пальним паливні баки під час роботи двигуна;

—        експлуатувати машини та інші механізми з несправною паливною та іскрогасною системою;

 —       палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з пально-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо);

 

  • Вкотре наголошуємо на недопущенні спалювання стерні, сухостою та трави. У період воєнного стану це прирівнюється до роботи на ворога.

Що робити, якщо ви опинилися в зоні пожежі:

1. Відчувши запах диму або виявивши пожежу, з’ясуйте, що горить, на якій площі, яка небезпека поширення пожежі. Якщо в зоні руху вогню ви виявите постраждалих, то прийміть заходи для їх евакуації в безпечне місце, зваживши при цьому можливі ризики для себе. Про те, що трапилося повідомте пожежну охорону за телефоном 101 або 112. Оцініть ситуацію, чи варто намагатися загасити вогонь самостійно або краще поспішити за допомогою. Це необхідно зробити навіть в тому випадку, якщо пожежа вдалося загасити, так як можливе відновлення горіння.

2. Виходьте з небезпечної зони швидко, перпендикулярно до напрямку руху вогню, використовуючи відкриті простори. Вал низового вогню найкраще долати проти вітру, укривши голову і обличчя одягом: при цьому слід врахувати ширину поширення низового вогню і тверезо оцінити можливість подолання вами цієї смуги.

3. Вийшовши на відкритий простір, дихайте повітрям біля землі — там воно менш задимлене, рот і ніс прикрийте ватно-марлевою пов’язкою або ганчіркою.

4. Найбільш прості способи гасіння: залити вогонь водою з найближчої водойми, засипати піском або нанести різкі збиваючі удари по краю вогню зеленими гілками з відкиданням вугілля на вигорілу площу.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, що невміле поводження з вогнем призводить до людських жертв і матеріальних збитків. Особи, винні в порушенні правил пожежної безпеки,  залежно від характеру порушень та їх наслідків, несуть адміністративну або кримінальну відповідальність.

У РАЗІ ПОЖЕЖІ АБО ПОЯВІ ДИМУ НЕГАЙНО слід повідомити в пожежну охорону за ТЕЛЕФОНОМ — 101, З МОБІЛЬНОГО ТЕЛЕФОНУ — 112, вказати точну адресу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь