ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 22.08.2022 13:50
Кількість переглядів: 561

ГОТУЄМОСЬ ДО ЗИМИ

Фото без опису

Підготовка до зими – це колосальна робота на всіх фронтах, це спільнодія виконавчих органів влади, керівників бюджетної сфери та працівників комунального підприємства.  Особливо відповідальним цей процес є зараз, коли щоденно у стрічках новин звучить застереження: зима буде найважча за останній період.

Яким чином господарство громади готується до зими будемо розбиратись. У об’єктиві – заклади бюджетної сфери. Більшість освітніх закладів переведено та альтернативні джерела опалення ще у перший рік створення громади. Тільки одна із шкіл – Пристромська нині опалюється газом. Отож, увесь необхідний об’єм газу уже замовлений, навчання операторів разом із кочегарами відбудеться у вересні, манометри подаються на повірку цього тижня. Проведено тендер на вугілля і дрова.

Освітній заклад села Соснова: котел замінений у попередні роки, ремонт теплотраси завершено, внутрішнє обладнання опалення також. Дрова і вугілля заготовлені на 100%. У минулому році проведено заміну котла у Амбулаторії, про дрова домовились.

Опорна школа с. Студеники, усе опалення до зимового сезону майже готове, про це подбали ще у попередні роки, вугілля і дрова довозяться. Ситуація щодо опалення інших об’єктів також добра, усі працюють на твердому паливі, вугілля, дрова оплачені, будуть завезені до вересня. Опалення медичного закладу, автономне, котел новий, дрова – 80% від потреби, працюємо.

Семенівка; школа – проведено ремонт і модернізацію теплотраси, завезено вугілля, порядок у котельні повний, дрова будуть завезені найближчим часом, домовленість  із Березанським відділенням лісгоспу уже досягнута. У Амбулаторії новий котел, дровами майже забезпечена.

Переяславське: школа – модульна котельня нова, дровами і вугіллям забезпечена на 80%, решта довозиться. А от із дошкільним закладом проблеми: до початку сезону слід відремонтувати теплотрасу, щодо палива проблем не буде. Сподіваємось, що до початку опалювального сезону роботи будуть завершені. Проводиться процедура закупівель. Амбулаторія опалюється електрикою так само, як медичний заклад села Пристроми.

Усі питання підготовки закладів до зими знаходяться на контролі голови громади.

Фото без опису

«Усі бюджетні заклади доклали значних зусиль до підготовки до цієї непередбачуваної зими. І я дякую керівникам, які у непростих умовах недофінансування шукали усіх можливих варіантів, щоб робота була виконана. Спасибі також керівникам сільськогосподарських підприємств громади, які відгукнулися та надали допомогу у підвезенні дров. Дуже непросто було доводити необхідність фінансування робіт у держказначействі, хоча кошти у громаді є. І це зрозуміло, бо насамперед забезпечуємо потреби оборони держави. Однак, резервні генератори придбані, запас пально-мастильних матеріалів для підтримання роботи генераторів у разі потреби, зроблений. Але вузьких місць ще немало. У минулому році із вугіллям у державі було непросто, цьогоріч завезли вугілля майже все із запланованого, не дуже нас задовольняє якість, але переговори із постачальником проведені, досягнуто домовленостей про співпрацю. Також завдяки співпраці ГО «Студениківські джерела» та ГО «Ініціативний центр Сприяння Активності та Розвитку громадського почину «Єднання», в рамках конкурсу «ЛЮДИ для ЛЮДЕЙ: світ рятує українські громади» було підтримано проєкт «Забезпечення безперебійного водопостачання в Студениківській громаді в умовах війни» та придбано два бензинові генератори для свердловин, які забезпечують водою мешканців громади у селах Студеники та Переяславське. Для решти резервне живлення придбали ще до війни за кошти громади.  Дякуємо благодійникам. Решта питань – вирішувані. У всіх закладах ще раз проаналізуємо, де є втрати тепла, суворо контролюватимемо тепловий режим і дасть Бог, переживемо цю важку зиму», - зазначила голова Студениківської ТГ Марія Лях.

Питання підготовки до зими буде винесено на розгляд виконкому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь