ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 27.10.2022 16:17
Кількість переглядів: 106

Найбільш травмонебезпечною галуззю економіки Київщини з початку року є охорона здоров’я

Фото без опису

 

Найбільш травмонебезпечною галуззю економіки Київщини з початку цього року є охорона здоров’я. Так, за підсумками дев’яти місяців 2022 року в галузі охорони здоров’я 109 травмованих осіб, або 51,9% від загальної кількості, в тому числі 2 смертельно. Разом із тим, кількість страхових нещасних випадків та гострих профзахворювань у галузі охорони здоров’я порівняно з відповідним періодом минулого року зменшилась у 6,4 раза (з 695 до 109 потерпілих осіб). Кількість страхових випадків із смертельним наслідком зменшилась у 8,5 раза. Це зумовлено проведенням ефективної профілактичної роботи та відповідним суттєвим зменшенням порівняно з відповідним періодом минулого року кількості страхових нещасних випадків внаслідок інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження коронавірусом SARS-CoV-2.

Крім того, у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – 5,2% (11 травмованих осіб, в тому 1 смертельно травмована особа). У галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 5,7% (12 травмованих осіб, в тому 2 смертельно травмовані особи). У сільському господарстві, лісовому господарстві та рибному господарстві – 9,1% (19 травмованих осіб, в тому 4 смертельно травмовані особи).

 

 

З початку року страхові експерти Київщини провели 65 перевірок стану профілактичної роботи

 

З початку року страховими експертами з охорони праці проведено 65 перевірок стану профілактичної роботи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці. За результатами перевірок виявлено 466 порушень законодавства про охорону праці, внесено 63 подання роботодавцям, два подання до Головного управління Держпраці у Київській області щодо застосування адміністративних стягнень або притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення законодавства про охорону праці.

Крім того, надано 493 консультації суб’єктам господарювання з метою усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням на підприємствах Київської області.

Внесені пропозиції щодо підвищення безпеки виробництва та взято участь у розробленні профілактичних заходів, механізмів їх реалізації і впровадженні їх на 23 підприємствах.

Розповсюджено 159 одиниць пам’яток щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням на суб’єктах господарської діяльності. Взято участь у семінарах, нарадах з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності населення, круглих столах, заходах із надання допомоги роботодавцям в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на підприємствах, у роботі комісій з питань охорони праці підприємств, із перевірки знань з питань охорони праці. Крім того, взято участь у розробленні 75 нормативних актів з охорони праці.

Систематично проводилась робота з підготовки інформаційних матеріалів щодо профілактики виробничого травматизму з відповідним розміщенням на офіційному вебсайті та на сторінці управління в мережі «Facebook».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь