СЕСІЯ

Дата: 24.12.2022 09:17
Кількість переглядів: 268

ТРИДЦЯТА ФІНАЛЬНА СЕСІЯ РОКУ

Перед початком спільного засідання від імені держави Україна, представники військової влади вручили нагороду родині загиблого бійця.

Фото без опису

«Сьогодні один із на Героїв, який самовіддано обороняв Україну у перші дні повномасштабного вторгнення на підступах до столиці нашої Батьківщини - Києва, Артур Ушко нагороджений високою державною нагородою – орденом «За мужність ІІІ ступеня» посмертно. Від імені нашої громади низько вклоняємось родинам воїнів, які взяли на себе захист рідної землі. Хочу подякувати мамі – Наталії Ушко, дружині та донечці Артура, за ту жертву, яку наш Героя приніс в ім’я нашої незалежності і свободи. Спасибі матері, що виростила гідного сина, який не побоявся і став за усю Київщину. Хочу сьогодні запевнити рідних, що ми все зробимо для того, щоб подвиг героїв не був забутий. Ми переможемо, бо боремось проти темряви, з нами світ, з нами Бог і за нами Перемога! Незадовго до загибелі Артура Наталії Ушко телефонувала незнайома жінка зі словами подяки за порятунок її сина. Кожен із нас дякує Артуру та всім хлопцям за наші мирні ночі і дні», - зазначила Марія Олександрівна.

Фото без опису

Артур Ушко 24 березня під час відбиття нападу ворога у районі села Мощун Київської області отримав поранення несумісне з життям. Указом Президента України від 9 квітня 2022 року нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня», посмертно. Нагороду вручили донечці Героя.

Спільне засідання виконкому та сесії Студениківської сільської ради мало на меті затвердити на ухвалити найважливіші для життя громади питання. У зв’язку із тим, що всі питання були детально обговорені на засіданнях депутатських комісій, на самій сесії вони були одноголосно підтримані депутатами. Сесію не закривали, продовжити вирішили у вівторок о 16.00, бо для розгляду земельних питань бракувало кворуму.

Насамперед розглянули Програму соціально-економічного розвитку Студениківської сільської ради на 2023 рік. Програма формується на основі подання старостинських округів та із врахуванням першочергових завдань забезпечення функціонування бюджетної сфери громади; закладів освіти, медицини, культури. Детальніше із основними заходами Програми можна ознайомитись у матеріалах сесії на сайті громади.

Депутати схвалили цілий ряд Програм: Програму територіальної оборони Студениківської сільської ради на 2023 рік; Програму організації та проведення оплачуваних громадських робіт на території Студениківської сільської ради на 2023-2025 роки; Програму «Поліцейський офіцер громади на 2023-2025 роки» Програму фінансування заходів з відбору громадян на військову службу за контрактом, призову на строкову службу та мобілізаційної підготовки на території Студениківської сільської територіальної громади на 2023 рік

Фото без опису

Також підтримано передачу у 2023 році до бюджету Переяславської міської територіальної громади коштів на засадах міжбюджетного трансферту для Комунального некомерційного підприємства «Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування; для Ташанського центру соціального обслуговування пенсіонерів та інвалідів; для комунальної установи «Трудовий архів».

На спільному засіданні схвалено та затверджено бюджет Студениківської сільської територіальної громади на 2023рік. Як доповіла очільниця фінансового відділу Тетяна Крюкова, бюджет сформовано на основі показників 2022 року, всього на 400 тисяч менше, бо до бюджету не надходить акцизний податок. Основними видатками, як і у цьому році залишаються основні види виплат – заробітна плата, енергоносії, поточні видатки. У зв’язку зі зменшенням реверсної дотації(яка вилучається у державу) на 3 мільйони, ці кошти можуть бути використані на розвиткові проекти. Серед них – будівництво топкових для двох нових амбулаторій у с. Переяславське та Пристроми, які нині опалюються електрикою, термомодернізація шкіл, ремонти доріг та інше. Детально планування цих видатків буде відбуватися після отримання кошторисів робіт та найбільше залежатиме від ситуації у державі. Твердо переконані, що наша Перемога над віроломною росією дозволить втілити усі заплановані проєкти у життя. А допоки тримаємось, працюємо і перемагаємо!

Члени виконкому затвердили план роботи виконавчого комітету Студениківської сільської ради на 2023 рік, надання дозволу на управління майном та висновок органу опіки та піклування.

Депутати затвердили штатні розписи комунальних установ, вони залишилися такими ж, як і в минулому році.

На завершення голова громади Марія Лях вручила Подяки Київської обласної ради з нагоди Дня місцевого самоврядування, відзначеного нещодавно, адміністратору села Строкова Людмилі Гавижі та депутату Святославу Саливону через в.о. старости села Соснова Ірину Зуб.

Сесію не закривали, бо у вівторок мають бути розглянуті земельні питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь