ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ, ПРОВЕДЕНУ СТУДЕНИКІВСЬКОЮ СІЛЬСЬКОЮ РАДОЮ ЗА 2022 РІК. ЧАСТИНА П'ЯТА

Дата: 11.04.2023 14:15
Кількість переглядів: 56

ЗВІТ

СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ, ПРОВЕДЕНУ СТУДЕНИКІВСЬКОЮ СІЛЬСЬКОЮ РАДОЮ ЗА 2022 РІК. ЧАСТИНА П’ЯТА

Фото без опису

 

Робота закладів культури

Культура – одне з найцікавіших і найдревніших явищ, яке тісно пов'язане з діяльністю людини. Носіями культури є талановиті, творчі, добрі люди. Кожен час ставить перед культурою  свої завдання. Тому клубні заклади Студениківської  ТГ протягом звітного періоду інноваційно-творчо працювали в нових умовах,  в умовах карантину, а з 24 лютого 2022 року в умовах воєнного стану. Об’єднуючи зусилля всі працівники закладів культури долучилися до волонтерської діяльності та до організації допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Заклади культури перетворилися на осередки для надання гуманітарної допомоги, стали волонтерськими хабами, в яких розпочали плетіння маскувальних сіток для ЗСУ та збір продуктів, речей для внутрішньо переміщених .

У громаді функціонують 9 установ культури: 5 сільських клубів, 4 сільських Будинки культури, публічна бібліотека, дві філії-бібліотеки та шість бібліотечних пунктів. У даних клубних закладах щорічно працює -14 клубних формувань.

Фото без опису

В клубних формуваннях громади є дев’ять вокальних аматорських колективи,  п’ять з них носять почесне  звання « народний», які нараховують 80 учасників,  три хореографічні дитячі колективи до складу яких входить 58 дітей та фізкультурно-оздоровчий гурток заняття фітнесом, що налічує 25 осіб різного віку.

У зв’язку з ситуацією в країні заклади культури змушені були змінити і формат проведення заходів. Впродовж 2022 року було організовано та проведено 268 заходів онлайн в соціальних мережах, приурочених до державних свят, обласних, сільських та професійних свят, ювілейних дат, які перш за все, спрямовані на підтримку українських традицій,  традицій нашого краю, підняття патріотичного духу та національної гідності. Неодноразово народний аматорський  колектив української пісні «Осіннє золото» під куруванням Леоніда Мартиненка брали участь в благодійних концертах на підтримку ЗСУ та територіальної оборони. А очільниця культури громади Зоя Тимченко є частим гостем з концертними програмами  в зоні бойових дій. Дитячий хореографічний колектив «Перлина», керівник Юлія Лупаїна брали участь в Всеукраїнському  конкурсі мистецтв (дистанційно) де отримали нагороди, дипломи I та II ступенів.

Установи культури по загальному фонду профінансовані на 2 702,6  тис.грн.,  що на 1 449,8 тис.грн. менше витрат 2021 року.

На заробітну плату з нарахуваннями направлено 2 464,3 тис.грн., на енергоносії – 165,7 тис.грн.

Проведено ремонт тимчасового укриття с. Семенівка – 31,8 тис.грн. Послуги зв’язку та Інтернет становлять 19,2 тис.грн., канцтовари – 2,3 тис.грн.

 

На заходи в галузі культури витрачено 14,8 тис. грн.

Фото без опису

 

РОБОТА БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ 

                   Студениківська публічна бібліотека є центром надання послуг доступу до офіційної інформації, спілкування та громадської активності. До складу входять три філії та п’ять бібліотечних пункти. Метою бібліотек є – забезпечення реалізації права громадян на інформаційне обслуговування без обмежень.

Бібліотека – комфортний, затишний простір для відвідувача.
                Одними з головних напрямків роботи залишаються національно-патріотичне та правове виховання молоді, надання інформації з краєзнавства та профорієнтації, допомога шкільній програмі. Бібліотеки громади є територією добра, єдності та толерантності. Внутрішньо-переміщені особи, які залишили рідні домівки, люди з особливими потребами знаходять допомогу і підтримку в бібліотеках, щоб просто поспілкуватись або отримати допомогу по налаштуваннях в телефоні. Доєднатися до плетіння маскувальних сіток,  виготовлення окопних свічок та в’язання теплих шкарпеток для наших незламних воїнів ЗСУ.

Фото без опису

Для реалізації творчих здібностей користувачів в рамках проекту «Творча майстерня» проводяться майстер-класи, виставки творчих робіт, заняття з учнями школи, книжкові виставки, тематичні полички, зустрічі з активними мешканцями громади, пенсіонерами. Почали створювати «Бібліотечні ігротеки», куточки з настільними іграми для дітей.

Фото без опису

                У зв’язку з пандемією і воєнним станом діяльність бібліотек була спрямована на задоволення потреб користувачів через попередні замовлення та доставку додому, а також публікаціях в соцмережі. Створювались віртуальні виставки, презентації, бібліотечні огляди, відеовернісажі. Вся робота бібліотек громади висвітлюється  на інтернет сторінках: «Бібліотеки Студениківської громади», «Студениківська сільська бібліотека», «Культура Студениківська громада»

У бібліотеках продовжують створюватись літописи сіл, збирання інформації з періодичних джерел про села, жителів, а також старожитності з сільського побуту.

        Загальна кількість  працівників бібліотек складає  -  9 осіб;

        За зайнятістю  – повний робочий день – 3 особи;

  • неповний робочий день – 6 осіб.
  • Бібліотечні фонди налічують – 47548 видань;
  • Книги             - 47374 примірників;
  • Періодика       - 174 видань;
  • Читачі – 2732 осіб;
  • Відвідування – 9841 осіб;
  • Книговидання – 18547 примірники.
  • Обслуговування на дому –  28 адрес (32 читачі)
  • Студеники – 8 читачів один раз на 3-4 тижні.
  • Семенівка – 4 читачі.
  • Переяславське – 16 читачів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь