НАВЧАННЯ

Дата: 20.12.2023 16:27
Кількість переглядів: 112

НАВЧАННЯ У РАЗІ ВИНИКНЕННЯ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

Фото без опису

 20 грудня 2023 року відбулося обласне штабне тренування з органами управління та силами цивільного захисту Студениківської громади на тему: «Дії органів управління Студениківської субланки Бориспільської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області у разі виникнення надзвичайних ситуацій».

Фото без опису

 До проведення штабного тренування були залучені: начальники управлінь та відділів сільської ради, її виконавчого комітету та виконавчих органів ради; старости сіл територіальної громади; члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій; члени комісії з питань евакуації; директори ліцеїв та директори закладів дошкільної освіти; підрозділи цивільного захисту.

Фото без опису
 

За легендою, внаслідок руйнування об’єкту водопостачання припинено водопостачання 40 приватних помешкань. Під час ліквідації аварії було виявлено вибухонебезпечний предмет, який міг загрожувати життю мешканців громади. Загалом порушено нормальні умови життєдіяльності близько 145 громадян. 40 громадян було виведено із зони можливого ураження своїм ходом, решта автобусом, для перевезення маломобільних громадян використано «Соціальне таксі» громади.   Для ліквідації умовної надзвичайної ситуації напрацьовано алгоритм дій та розроблено план реагування, до якого залучено піротехніків,  правоохоронні органи, представників Центру безпеки, пожежної охорони, КП «Господар», старост сіл,

Загальну координацію діяльності Студениківської субланки, пов’язану із захистом населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій та оперативним реагуванням на них, покладено на комісію ТЕБ та НС на чолі з

керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня Миколою ГУДЗЕМ.

Утворено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня з числа працівників сільської ради, розгорнуто і організовано роботу Штабу у цілодобовому режимі, встановлено порядок і режим його роботи, забезпечено автомобільним транспортом, засобами зв’язку, оргтехнікою та необхідною документацією. Для ліквідації наслідків руйнування об’єкту водопостачання було залучено 6 осіб від КП «Господар», 3 одиниці техніки. Для ліквідації наслідків НС додатково залучено екскаватор та вантажне авто самоскид. Всього було залучено від МПО 2 одиниць техніки, 8 осіб, 1 бригада ШМД, 3 осіб медперсоналу, від національної поліції залучено 3 особи. Проведено роботи по ліквідації руйнування об’єкту водопостачання та евакуації населення. Усі дані щодо умовного пошкодження майна  внесено до єдиного реєстру пошкодженого майна. Усім постраждалим надано допомогу, розміщено, забезпечено доступ до засобів зв’язку, укриттів. Проведено заходи із забезпечення життєдіяльності населених пунктів громади.

Навчання дозволило ще раз на практиці пройти усі етапи із ліквідації ситуацій надзвичайного характеру, узгодити дії всіх структур, напрацювати схему діяльності у надзвичайній ситуації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь