ОСВІТА

Дата: 15.03.2024 09:17
Кількість переглядів: 23

ЯК ПРОХОДИТИМЕ НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТ НА КИЇВЩИНІ – БРИФІНГ КИЇВСЬКОЇ ОДА

Фото без опису

З 14 березня стартувала реєстрація для проходження Національного мультипредметного тесту для тих, хто планує вступати до закладів вищої освіти. Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.

Цього навчального року завершують навчання в 11 класах понад 11,4 тис випускників Київщини. Всі вони можуть зареєструватись для складання національного мультипредметного тесту. Окрім того, зареєструватись на НМТ можуть і випускники минулих років.

Реєстрація триватиме до 11 квітня. Для реєстрації необхідно подати заявку на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Всі, хто зареєструвався, отримають запрошення в персональному кабінеті до 8 травня. НМТ проходитиме у вигляді комп’ютерного онлайн-тестування.

«НМТ відбуватиметься в мережі тимчасових екзаменаційних центрів. Традиційно ці центри розміщуються в закладах освіти. З міркувань безпеки мережа ТЕЦів оприлюднюватись не буде. Кожен випускник отримає адресу, за якою проходитиме НМТ, безпосередньо в запрошенні», –  повідомила Жанна Осипенко.

Тестування розпочнеться 14 травня та буде тривати до 25 червня. Це основна сесія. Також передбачено і додаткову сесію, яка відбудеться у липні 2024 року.

Нагадуємо, що цьогоріч обов’язковими для складання є 3 навчальних предмети:

  • українська мова (без літератури);
  • історія України;
  • математика.

Четвертий предмет обирає сам вступник.

При реєстрації обов’язково потрібно вказати  навчальний предмет на вибір та населений пункт в Україні, де плануєте перебувати в дні проведення іспиту, чи населений пункт за кордоном, де бажаєте  пройти НМТ. 

Модель проведення передбачає, що учасник/учасниця всі чотири предметних тести проходитиме в один день: два до перерви та два після неї. На виконання завдань кожного предметного тесту буде відведено по одній годині.

Після завершення виконання всіх завдань НМТ кожен учасник/учасниця отримає інформацію про кількість набраних тестових балів за кожний блок. Для конкурсного відбору використовуватимуться результати з кожного предмета, переведені в шкалу 100–200 балів. Отже, одразу після тестування учасник/учасниця знатиме не тільки кількість набраних тестових балів, а й зможе зорієнтуватися в тому, якими є результати для вступу. Всі учасники основної сесії отримають результати в персональному кабінеті до 2 липня.

Для всіх спеціальностей буде встановлено коефіцієнти до результатів за кожний блок НМТ. Інформація про значення цих коефіцієнтів міститиметься в Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році.

Нагадаємо, що  НМТ — це вступний іспит до закладів вищої освіти України, а не державна підсумкова атестація. Тому не потрібно реєструватися для участі в тестуванні тим випускникам, хто не планує вступати до закладів вищої освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь